Najavljen 11. Trash film festival: Cijeli svijet u borbi je za zlatne motorke!

Počele su pripreme za 11. Trash film festival koji će, u organizaciji Udruge Trash, biti održan u Varaždinu od 7. do 10. rujna ove godine. I ove godine posjetitelje očekuju zabavni niskobudžetni filmovi iz cijelog svijeta te bogati popratni programi. Uz taj spektakularni kulturni događaj, Udruga Trash je ove godine odlučila pokrenuti i jedan grandiozni sportski događaj pa će tako 18. lipnja u Varaždinu biti održano i jubilarno 1. Svjetsko prvenstvo u igri Čovječe ne ljuti se u disciplini Onk Bak.

> NEVIĐENI SPEKTAKL Svjetsko prvenstvo u ‘Čovječe, ne ljuti se’ dolazi u Varaždin!

Prvo svjetsko prvenstvo u igri Čovječe ne ljuti se u disciplini Onk Bak bit će krasan uvod u kulturni događaj sezone, svjetski poznati i priznati 11. Trash film festival koji će biti održan od 7. do 10. rujna na dobro poznatim lokacijama, u Kinu Galerija i na Kapucinskom trgu. Suorganizatori festivala i ove su godine Grad Varaždin, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. Tema ovogodišnjeg festivala je ‘Glamur 70-ih’.

Kao što već svi znaju, Trash film festival je festival posvećen amaterskim filmašima iz cijeloga svijeta koji svoje niskobudžetne filmove snimaju iz čiste altruističke ljubavi prema sedmoj umjetnosti. Trash film festival će tim ljudima i ove godine ponuditi priliku da prošeću crvenim tepihom te prikažu svoje filmske uratke na velikom platnu i na taj način dobiju priznanje koje zaslužuju.

Borba za zlatne motorke

Najbolji filmovi u četiri kategorije – borilački, akcijski, horror i SF film, bit će nagrađeni festivalskim nagradama Zlatnim motorkama, a jednu Zlatnu motorku dodijelit će tradicionalno i festivalska publika.

– Borba za motorke polako se zahuktava. Svaki dan u medijima čitamo naslove kao što su ‘Napao ga motornom pilom i pobjegao’ i slično, a slične vijesti stižu nam iz cijelog svijeta. Na naš javni natječaj za prijavu filmova koji će biti prikazani u službenoj konkurenciji festivala i boriti se za Zlatne motorke do sada je stiglo 50-ak filmova iz cijeloga svijeta, a očekujemo ih barem još toliko s obzirom da je natječaj otvoren do kraja lipnja – poručio je direktor festivala Slobodan Runjak dodavši da će o dobitnicima festivalskih nagrada i ove godine odlučivati eminentni stručni žiri.

– Poznati riječki kazališni, televizijski i filmski glumac Alen Liverić potvrdio nam je da će predsjedati žirijem. Mislim da nismo mogli dobiti boljeg predsjednika žirija budući da se gospodin Liverić u proteklim godinama dokazao kao iskonski trasher. Pregovaramo s još nekoliko eminentnih stručnjaka koji bi trebali biti članovi žirija, ali njihova imena neka za sada ostanu tajna – dodao je Runjak.

Tajni projekti

Članovi Udruge Trash počeli su i s pripremom za snimanje skečeva koji će biti ekskluzivno prikazani u sklopu festivala, ali detalji tog projekta stroga su tajna.

U sklopu festivala bit će naravno održan i bogat popratni program koji uključuje koncerte, predavanja i izložbe.

– I ove godine odat će počast najzaslužnijem za popularnost stripa Alan Ford na ovim prostorima, prevoditelju Nenadu Brixyu iz Varaždinskih Toplica, a bit će tu i niz drugih događanja – poručio je Runjak.

Prije samog festivala, kao najava za 11. Trash film festival, bit će održana i premijera novog blocbustera Udruge Trash. Riječ je o potresnoj povijesnoj drami koja govori o stvarnom događaju iz 999. godine kada je zli biskup oteo kralja i uveo tiraniju pa je čarobnjak bio prisiljen okupiti skupinu hrabrih boraca da oslobode kralja i kraljevstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije