Varaždinska plesačica Maja Kućar u Novom Sadu osvojila zlatnu i srebrnu medalju

Varaždinska plesačica Maja Kućar nastupala je proteklog vikenda u Novom Sadu na festivalu Dance Fest, jednom od najvećih europskih plesnih natjecanja, gdje je kao prva Varaždinka u povijesti osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

> Video plesačica iz Varaždina pregledalo više od 56 tisuća ljudi

-Plesala sam u sklopu RIS-a Ivone Brnelić, gdje i inače plešem. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojili smo u kategoriji MTV grupa seniori sa koreografijom ‘UtopiaSiniše Vidovića, a drugo mjesto sam osvojila u kategoriji MTV duo/trio seniori s koreografijom ‘Mannequin‘ koju potpisujemo Adriana Blanuša-Lošić, koja je plesala sa mnom i ja – rekla nam je Maja Kućar.

Na Dance Festu je ukupno nastupalo oko 500 koreografija, a ‘Utopia’ je prošla na gala večer, gdje je pozvano najboljih 20 koreografija cijele smotre.

– Samo to je već velika stvar, biti u top 20 u takvoj konkurenciji, a medalja je onda bila samo potvrda da smo odradili odličan posao – ispričala nam je Maja.

Kako nam je otkrila, prilikom proglašenja pobjednika u kategoriji MTV duo/trio seniori, odluku je dočekala s dozom straha.

– Bilo me jako strah dok smo čekali proglašenja, prvenstveno radi dua jer nas je samo dvoje i same smo to radile pa si odgovoran ako ispadne loše. Bilo je masu odličnih plesača iz cijele regije i šire, ali dominirali su Hrvati Srbi i Slovenci. Suci su također iz cijele Europe i to su afirmirani plesači ili pedagozi i njihove visoke ocjene nam jako puno znače, pogotovo za ‘Mannequin’ koji smo same radile. Kad su svi seniori izašli na ogromnu pozornicu i konačno je došla naša kategorija, prozvali su treće mjesto i ja sam automatski pomislila da nema šanse da smo onda išta dobile jer su te cure bile odlične. Kad su nas prozvali kao druge, pustila sam par suza. Zapravo, malo više. Sve u svemu, još uvijek dolazim k sebi – rekla nam je u šali Maja.

Cilj Dance Festa bio je stvaranje uvjeta za promociju mladih talenata, mladih autora, razmjenu ideja i podršku umjetnicima u plesnoj umjetnosti. Svi sudionici festivala imali su priliku osim plesa, promovirati svoje nacionalno nasljeđe, tradiciju i kulturu. Također, u sklopu festivala održavale su se i neke druge aktivnosti u vidu edukativnih seminara, prezentacije klubova i upoznavanja sa gradom domaćinom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije