FOTO Idemo Otok: Demo bendovi i kiša slame obilježili jubilarno deseto izdanje

>> Idemo Otok, Dan drugi (Subota, 1.08.2015.)

Završeno je jubilarno 10. izdanje festivala Idemo Otok na Otoku mladosti u Ludbregu. U odnosu na prijašnja izdanja, ove godine naglasak je bio ponovo na demo bendovima, što je bila i idejna zamisao organizatora prije deset godina kad su osnivali ovaj festival.

– Nadali smo se, ali nismo ni sanjali da će ispasti ovako dobro. Deseti Idemo Otok stvarno znači nešto. Četiri od šest bendova koji sviraju danas su demo bendovi, a opet imamo headlinere koji su dovoljno jaki da privuku publiku. Drago mi je da i demo bendovi imaju toliko publike – rekao nam je Igor Dobec, predsjednik udruge Lumen, koja je organizator festivala, dok nam je dron letio iznad glava.

Osim kod Ludbrežana, ovaj festival uživa veliku popularnost i u Varaždinu pa su tako brojni Varaždinci vikend odlučili provesti kampirajući na Otoku mladosti, već kultnoj lokaciji održavanja festivala.

– Brat i ja smo došli vlakom iz Varaždina, bilo je rečeno da svi posjetitelji festivala imaju pravo na 40 posto popusta na povratnu kartu, ali kad smo došli na šalter, gospođa nam je objasnila da se to odnosi samo na relacije veće od 25 kilometara, a od Varaždina do Ludbrega su 23 kilometra i nešto sitno, tako da nismo dobili popust, ali nema veze, bitno da smo tu – komentirala je Erna, posjetiteljica iz Varaždina.

Subotnji program je počeo nakon 13 sati uz odbojku na pijesku, radionicu alternativne glazbe i popularni beer pong, dok su dečki iz Drone Huntera vrijeme prije svirke kratili uz igru frizbijem. Koliko je zarazna bila igra najbolje svjedoči činjenica da su im se na kratko vrijeme pridružili djelatnici sa šanka, redari i organizatori.

Jednom je posjetitelju beer pong bio previše ekstreman sport i toliko ga je iscrpio da je odlučio odmoriti na slami, a ostatak društva je iskoristio tu priliku i ‘nakitio’ usnulog kolegu.

– Nema spavanja danas, subota je, moramo feštati. Pošto je pokleknuo, sad neka malo pati kad se mi zabavljamo – komentiralo je društvo dok su razmišljali na koji bi još način mogli ukrasiti prijatelja, koji im nije zamjerio na šali nakon što se probudio i vidio što mu je društvo napravilo.

Nakon 20 sati, došlo je vrijeme za večernji program i nastupe bendova, a prvi su na pozornicu stali Shout i svojim repertoarom zagrijali publiku za nastupe redom Drone Huntera, Hrmulje, Jantara & Oni, Captains daughter & The Sailors te Radio Aktiva.

Publika je bila oduševljena nastupima bendova do te mjere da su ih sve pozivali na bis. Možda najupečatljivji bend večeri bio je Radio Aktiv, bend s članovima iz Pule i Zagreba, a svojim su zvukom natjerali gotovo sve na sat vremena plesa i odlične zabave.

Osim odličnih bendova, posjetitelji su uživali u gađanju slamom koja je bila postavljena diljem Otoka kako bi posjetitelji mogli sjesti i odmoriti. No, kako to obično biva, sve se pretvorilo u zabavu koja je uvelike podsjećala na igru nestašne djece gdje je cilj bio baciti čim više slame na osobu do sebe.

– Ne znam čija je bila ideja ovo sa slamom, ali odlična je, stvarno mi se sviđa, drugačija je atmosfera dok plešeš, a slama leti zrakom oko tebe – rekao je jedan od posjetitelja koji je uživao u gađanju slamom.

Nakon igre sa slamom, završio je glazbeni program na glavnoj pozornici, a zabava se nastavila uz jezero, gdje su se odvijali nastupi DJ-eva.

Ples i zabava su trajali do ranih jutarnjih sati, a glazba nije prestala ni drugo jutro kad je većina već pospremila svoje stvari i otišla kućama na odmor od dva dana uživanja i zabavljanja.

Kako su nam najavili organizatori, sljedeće godine nas očekuje izdanje od tri dana i još veći i veseliji Idemo Otok. Ukoliko je to uopće moguće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije