FOTO Gradska plaža: Igor Baksa ‘prošetao’ od Marleyja sve do Letećih medvjedića

>> Igor Baksa @ Kapucinski trg (Srijeda, 5.8.2015.)

Varaždinska plaža na Kapucinskom trgu pokazala se, ako je suditi po dosadašnjem odazivu Varaždinki i Varaždinaca, kao pun pogodak.

Roditelji sretni jer se mogu odmoriti i podružiti bez neprestane brige o sigurnosti svojih potomaka, djeca sretna jer roditelji neprestano ne trče oko njih pa mogu slobodno uživati u igrama na pijesku, trčanjem po tome ogromnom trgu ili pak namočiti se u tamošnjoj fontani.

Uz sve to svaku večer jedan koncert i ugođaj je potpun. Jučer, u srijedu 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na pozornicu s odličnim razglasom popeo se, po drugi puta u solo-izdanju otkako je plaža 31. srpnja postavljena, Igor Baksa, frontmen Komedije, benda koji je i otvorio program svirki na varaždinskoj plaži na asfaltu.

Samo uz pomoć akustične gitare i usne harmonike Baksa je, sa šeširom na glavi, nizao svoj ‘retro-acoustic’ repertoar, standarde velikana glazbe koji se uklapaju i u njegov jučerašnji ‘outfit’ i u odabir instrumenata koje je imao na raspolaganju. Pjesme Boba Marleyja, Johnnyja Casha, Boba Dylana, Neila Younga odjekivale su Kapucinskim trgom, a vremena je bilo i za iskorake prema Đorđu Balaševiću, Dalekoj obali, pa i autorskim stvarima, a posebno su dobro reagirala djeca kada je za njih odsvirao i otpjevao ‘Kad si sretan’ i ‘Leteći medvjedići’.

– Nije to bilo planirano, došlo je spontano, ovdje je najviše djece i nešto sam morao za njih odsvirati. Drago mi je da su neke djevojčice odmah spremno zaplesale. Ovo je moj drugi nastup na plaži, na prvome je bilo manje ljudi, jer je svirka kasnije počela, a tada se koncert pretvorio u sviranje po narudžbi. Nisam imao problema s tim da sviram stvari koje ljudi žele, jer ovo nije klasični koncert, puno je prisniji ugođaj – rekao nam je Igor Baksa nakon nastupa.

Dan ranije na istom mjestu su oduševili, također u akustičnoj varijanti, Neven Stipčić i Lovro Kolar, a dosad su na plaži svirali, uz već spomenutu Komediju, i Groove on i Edipus.

Program će potrajati još svega četiri dana. Danas, u četvrtak 6. kolovoza, nastupaju Marko Domjan i Emil Kranjčić, u petak na binu opet dolazi Groove on, ali bez Martine Friščić, koja se, kako smo doznali, brčka u moru, nakon toga ponovno svira Komedija, a program će svojom ponovnom svirkom u nedjelju 9. kolovoza zatvoriti Edipus. Svirke počinju već nakon 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije