Kam za vikend: Gourmet, vitezovi, Mario Franić…

Ponovo nas čeka vikend bogat događajima. Da se lakše snađete u masi događaja, donosimo vam zbrinu najavu svih događanja.

Na Kapucinskom trgu se u petak i subotu održava Gourmet festival.

Na spomenutoj manifestaciji predstavit će se najbolji restorani i vinari Varaždinske i Međimurske županije, odnosno Hrvatskog sjevera. Sva jela će biti pripremljena od isključivo domaćih namirnica koje će biti nabavljene iz ove dvije županije. Također, u sklopu Gourmeta, održavat će se i Varaždinski sejem na kojem će se predstaviti domaći, autohtoni proizvođači hrane i pića.

Otvorenje poligona za bicikliste

Novi prometni poligon za pješake i bicikliste bit će predan na korištenje ove subote, 30. svibnja u 8:30 sati u krugu 6. Osnovne škole u Varaždinu.
Po otvorenju poligona, učenici, nastavnici i roditelji učenika krenut će na biciklijadu ulicama grada do odmarališta Aquacity.

Vitezovi preuzimaju Stari grad

Viteški red Svetog Nikole i ove godine organizira Viteški streličarski turnir i Bitku za Varaždin s početkom u subotu, 30. svibnja.
Već tradicionalan događaj i ovog puta će se održati na Starom gradu, a osim spomenutih aktivnosti, održavat će se i prezentacija viteških tabora i vještina i nezaobilazni sajam nazvan “Pri Starom gradu”.
Posebno će biti zanimljiva Bitka za Varaždin, gdje će Varaždinci gledati kako se nekad ratovalo i borilo za svoje gradove.

Dani jagoda

Vrhunac je sezone jagoda pa će u subotu 30. svibnja varaždinski ugostitelji po popularnim cijenama svojim gostima ponuditi ukusne zalogaje i pića na bazi jagode.

Sajam kolekcionara

Varaždinski Klub kolekcionara ove subote, 30. svibnja, u vremenu od 8 do 14 sati u hotelu Turist organizira 6. Sajam starina, filatelije, militarije, numizmatike, značaka i svega što spada pod kolekcionarstvo.

Šalter party

Ove subote, 30. svibnja, u varaždinskom Night clubu Ritz, održati će se party Šalter w/FM na kojem će gost biti Mario Franić publici poznatiji kao FM.

Podium Brass kvintet u u Vinici

U bivšem bazenu Arboretuma u Vinici ove nedjelje, 31. svibnja, u 18 sati, održat će se koncert Podium Brass kvinteta i solistice Ane Horvat, na klarinet i Petre Horvat, saksofon.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije