PRIČA O MOZGU Zanimljivo predavanje Brune Horvata održano u Prvoj gimnaziji

>> Bruno Horvat: priča o mozgu

Velik interes učenika za anatomiju i fiziologiju čovjeka, posebice za mozak i živčani sustav, motivirao je profesoricu Prve gimnazije, Martinu Vidović, da ponovno pozove u goste bivšeg učenika te škole, sada studenta Medicinskog fakulteta u Zagrebu, člana Studentske sekcije za neuroznanost i demonstratora na kolegiju Temelji neuroznanosti, Brunu Horvata.

Predavanju, koje je održao u petak, 23. veljače, odazvalo se i ovaj put mnogo učenika, čak više od 40. Uz učenike Prve gimnazije sudjelovali su i učenici Srednje škole Ivanec, polaznici Centra izvrsnosti za biologiju. Bruno im je otkrio tek djeličak tajni našeg mozga, upoznao ih pobliže s njegovom građom i ulogama pojedinih regija te bolestima koje pogađaju živčani sustav i načinima liječenja.

Bruno se pobrinuo i za specijalne efekte, donio je preparate različitih dijelova mozga koje su učenici mogli pogledati pod mikroskopom. Kako za priču o mozgu definitivno nisu dovoljna dva školska sata, suradnju s Brunom u Prvoj planiraju nastaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije