Leon Benko je u Kinu otišao osigurati egzistenciju. Na kraju je završio na sudu

U veljači 2014. Leon Benko je krenuo u kinesku avanturu, potpisao je dvogodišnji ugovor s tamošnjim prvoligašem Dalian Aerbinom, sve je izgledalo idealno, po sezoni je trebao zarađivati 700.000 eura i osigurati egzistenciju, piše 24 sata.

– Otišao sam u Kinu zbog novca, želio sa osigurati egzistenciju. Međutim, nije mi se poklopilo. Predsjednik kluba, koji se bavi građevinskim poslovima, upao je u krizu, nije bilo novca i nisu mi plaćali ugovorne stavke, plaću, bonuse – rekao je Benko.

O Kinezima je čuo sve najbolje, no na kraju se ispostavilo da su sve to bile laži. Klub se nije ponio nimalo korektno.

Benku nije preostalo ništa nego obratiti se Fifi.

– Dobio sam tužbu protiv kluba pred Fifom i oni su mi morali uplatit novac. A što se tiče sponzora, s njima sam potpisivao ugovor u Kini, bilo je dogovoreno da pola plaće daje klub, a pola sponzor – rekao je Benko.

Milijun u dvije minute

No niti jedni niti drugi nisu to poštivali. Tužbu protiv sponzora sam dobio, ali priča još nije završena jer se sad izvlače preko stečajnog upravitelja i sličnih stvari.

Danas je Kina nogometni El Dorado. Lova teče u potocima, a klubovi su toliko bogati da nemaju budžet.

– Kakav budžet, sve što trebamo pita se gazdu kluba. Primjerice, došli smo u Brazil na pripreme i trebali smo kupiti opremu za igrače u vrijednosti od milijun dolara. Nazvali smo predsjednika i on je u roku o dvije minute odobrio novac. Klubovi imaju neograničeni budžet – ispričao je Gabriel Skinner, menadžer Tianjina, piše 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije