2. HNL Varaždin uz jalovu inicijativu remizirao protiv Šibenika

U nepopularnom, radnom terminu od 16 sati odigrana je utakmica 8 kola između Varaždina i gostiju iz Šibenika. Varaždinci su i u ovo prohladno vrijeme pokazali kako su i sredinom tjedna zainteresirani za nogometna uzbuđenja te su se ponovno pojavili u velikom broju, oko 1500. Ipak, nisu imali mnogo za vidjeti jer je utakmica završila početnim rezultatom 0:0.

U prvom poluvremenu gledali smo jednu tvrdu i pomalo uspavanu utakmicu s malim brojem prilika. Tako u 6. minuti bilježimo pokušaj Drožđeka sa 17 metara kojeg bez većih problema brani Žitnjak. Varaždin je otpočetka utakmice preuzeo inicijativu i stvarao prilike, ali u ključnim trenucima koncentracija domaćih igrača nije bila na visini zadatka.

Prva bolja prilika bila je u 12. minuti kad se Glavica po desnoj strani sjurio u protivnički šesnaesterac i poslao povratnu loptu direktno u noge Šibenčana. Igralo se oštro, na granici kartona, pa je tako Mario Sačer za oštar star s leđa na Musu dobio samo upozorenje. Igra je upala u kolotečinu dugih lopti, pa publika i nije mogla uživati.

U 42. minuti uslijedila je najveća prilika Varaždina na utakmici. Nakon gostujućeg ubačaja Kabiru izbija loptu do Drožđeka koji solo prodorom stvara veliki prostor te upošljava Glavicu koji se otarasio Muse, krenuo prema vratima, ali njegov udarac odlazi iznad grede. Tri minute kasnije do vodstva je mogao doći Šibenik. Prekrasnu loptu u šesnaesterac poslao je Brito da Silva, ona odsjeda na glavu Pongračića, ali lijepom paradom Nevistić osigurava 0:0 na poluvremenu.

Već u 47. minuti Varaždin ima veliku priliku. Malonogometnom akcijom su Kolarić i Sačer izbacili dva igrača Šibenika, lopta dolazi do Glavice koji sa sedam metara tuče direktno u protivnički blok. Pet minuta kasnije neobična situacija u protivničkom šesnaestercu, s desne strane ubacio je Sačer, a najviši u skoku je omaleni Glavica. Ipak, njegov udarac odsjeda lijevo od gostujućih vrata. Sačer po drugi puta žestoko poderao Musu čime je zaslužio žuti karton u 54. minuti utakmice.

Kao i u prvom poluvremenu, varaždinski su nogometaši držali konce igre, ali bez prave realizacije. Tako je Golubar u 66. minuti pucao sa 17 metara iskosa direktno u vratara Žitnjaka. Šibenčani su svoje prilike tražili iz ubačaja i dugih lopti. U 71. minuti ubacio je Pecolaj, na loptu je natrčao Fuštin i poslao ju visoko iznad gola. Dvije minute kasnije kod protivničkog šesnaesterca morala je intervenirati ekipa Hitne medicinske pomoći. Mario Sačer teško se prizemljio i pao na ruku te mu je ruka morala biti imobilizirana, a umjesto Sačera je u igru ušao Bamidele.

Na najveću priliku u drugom poluvremenu čekalo se do 76. minute. Mesarić fino pronalazi Bamidelea na desnoj strani, on šalje povratnu prema Golubaru, a Josip sa sedam metara iskosa gađa korner zastavicu. Trinaest minuta kasnije, s ruba šesnaesterca tuče Bamidele, ali lopta odlazi ravno u gostujućeg vratara. Varaždinci su napadali, ali se do kraja utakmice rezultat nije mijenjao.

Sljedeću utakmicu će varaždinski nogometaši igrati u Solinu protiv istoimenog domaćina. Ona je na rasporedu u subotu, 30. rujna, s početkom u 16 sati.

Sastavi

NK VARAŽDIN Nevistić – Čelić, Glavica, Sačer(75. Bamidele), Drožđek, Kolarić (58. Težak), Hranilović, Šimek, Senić (56. Mesarić), Kabiru, Golubar

Šibenik S.D.D Žitnjak – Pecolaj, Banić, Šare, Brito da Silva (50. Stanić), Fuštin (82. Celić), Pongračić, Musa, Alispahić (76. Brekalo), Vukorepa, Bulat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije