PRESTIŽNA UTRKA Varaždinska ekipa jedina iz Hrvatske na Dolomitenmannu!

Red Bull Dolomitenmann slovi kao neslužbeni Svjetski kup u ekstremnim sportovima i timskom natjecanju, u kojem sva četiri člana tima moraju dati sve od sebe kako bi završili utrku. ‘Kad patnja postaje zabavna’ – glavni je moto Red Bul Dolomitenmanna.

Ove godine, na jubilarnom 30. Dolomitenmannu, održanom početkom rujna, nastupila je i varaždinska ekipa Bim Sport. Za sudjelovanje na ovoj prestižnoj utrci odabrani su kao prva ekipa iz Hrvatske u povijesti natjecanja.

Članovi Bim Sporta bili su Dino Šimek – brdsko trčanje, Toni Lovrec – paragliding, Alan Rinkovec – brdski biciklizam i Damian Kukec – kajak na divljim vodama.

– Za utrku smo se pripremali svaki na svoj način – netko u zraku, netko na biciklu, netko na vodi, sve smo to spojili na dan utrke i ušli u cilj u vremenskom limitu, s grčem u nogama, rukama, na licu, ali sretni! – opisali su sudionici utrke.

Natjecatelji se moraju dokazati kao tim, budući da se radio o timskom natjecanju. Start utrke za brdske trkače je u austrijskom gradiću Lienzu na glavnome trgu.

U 12 kilometara mora se pretrčati gotovo 2000 metara visinske razlike uz redovito kretanje ‘po sve četiri’ pred sam cilj, gdje ih na 2440 metara čekaju paraglajderi, spremni za trčanje po strmom terenu sa svom opremom, pa tek onda let.

Da bi bilo zanimljivije, tu je i jedna međustanica s još malo trčanja s padobranom u rukama prije novog leta i slijetanja na stadion u dolini.

Brdski biciklisti savladavaju 1400 metara visinske razlike, nakon čega slijedi downhill prosječnog nagiba 26 posto koji uključuje i dio rute Svjetskog kupa u downhillu.

Na kraju brdski biciklisti predaju štafetu kajakašima koji trče do mosta, gdje ih čeka skok sa sedam metara kajakom u Dravu, te tridesetak minuta spusta po divljoj vodi, uzvodnog veslanja, te za kraj trčanje s kajakom u cilj na glavnom trgu Lienza.

Red Bull Dolomitenmann natjecanje, ističu sudionici, od sportaša traži ‘svih 110 posto njegovih mogućnosti’.

Varaždinska ekipa natjecanje, u kategoriji amatera, završila je na 107. mjestu s ukupnim rezultatom 06:12:54.

– Ovo je bilo odlično sportsko iskustvo i ujedno zahvaljujemo ovogodišnjim sponzorima Bim sportu, Monolit visinskim radovima, Opremi i Speedart – rekli su momci iz ekipe Bim Sport.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije