3. HNL: Novi trener Kastel krenuo pobjedom!

U 26. kolu 3. HNL istok nogometaši Varaždina ugostili su momčad Croatie iz Đakova i slavili minimalnim rezultatom 1-0.

Bio je to debi na klupi novog trenera Zorana Kastela koji je tako započeo svoj mandat na najbolji mogući način.

Bolje i kompaktnije djelovala je ekipa Varaždina od samog početka, no najbolju priliku u prvom dijelu propustili su gosti kada je igrač Croatie u 20. minuti glavom pogodio prečku gola vratara Gavranovića.

U drugom dijelu gosti su se skroz povukli, postavili dupli blok ispred svojih vrata i vrlo teško su dolazili do prilika nogometaši Varaždina. Najviše su pokušavali nekim ubačajima u kazneni prostor, no sve prijetnje rješavala je vrlo sigurno obrana Đakova.

Veliku svježinu donio je ulazak Karla Samboleca u igru Varaždina i upravo je taj igrač jednim ubačajem izborio i penal za svoju ekipu u 59. minuti kad je lopta pogodila u ruku gostujućeg braniča Antonia Kerovca.

Jedan od najboljih pojedinaca Varaždina ovog proljeća Karlo Šimek prihvatio se izvođenja kaznenog udarca, ali vratar Croatie Stjepan Begović čita udarac i odličnom obranom spašava svoja vrata.

Pojačala je nakon toga još više pritisak domaća ekipa što se isplatilo u 78. minuti kad je u kaznenom prostoru srušen Sambolec.

Ovog puta loptu na bijelu točku stavlja kapetan Nikola Šafarić i loptu šalje u jednu, a vratara Begovića u drugu stranu za pogodak, kako se kasnije pokazalo, vrijedan nova tri boda.

– Vrlo teška utakmica. Igrali smo u nekom grču cijelo vrijeme, teško dolazili do prilika jer se momčad Croatie odlično branila. Ipak, kad smo promijenili sustav igre iz početne 4-3-3 u 4-4-2 formaciju, to je izgledalo puno bolje.

Najbitnije da smo apsolvirali utakmicu pobjedom i nastavljamo borbu za prvo mjesto. –rekao je poslije utakmice novi strateg varaždinske momčadi Zoran Kastel

Nk Varaždin je nastupio u sastavu: Gavranović, Conjar, Čelić, Jagačić, Martinaga, Šimek, Golik, Šafarić, Kolarić, Drožđek i Jertec ( još su igrali Sambolec, Antolek i Havelka ).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije