Dabrovi bez muke pobijedili Dugo Selo i osigurali odlazak na završnicu u Umag

Momčad Varaždina danas je, 13. travnja, ugostila Dugoo Selo u sklopu četvrtfinalnih susreta Kupa. Kao što je i najavio trener Vujović, Dabrovi su uvjerljivo slavili rezultatom 34:29 i plasirali se u Final four Kupa Hrvatske, koji se igra u Umagu.

Prvi pogodak na utakmici pripao je gostima, koji su se vodili kao domaćini, ali nije im to puno značilo, obzirom da su Dabrovi u petoj minuti poveli 5:2. Tokić je posebno bio raspoložen u tim minutama, obzirom da je upisao tri pogotka od ukupno pet domaćina. Gotovo su uspjeli stići gostujući igrači rezultat do 11. minute kada je Pandžić zabio za 7:8, ali su u narednim minutama Horvat, Lind i dva puta Marčec pogodili mrežu gostiju i odveli Dabrove na pet pogodaka prednosti.

Gosti iz Dugog Sela nisu dobro reagirali nakon tih pogodaka, a Varaždinci su namirisali pobjedu i nisu ispustili prednost do kraja prvog dijela i na trenutke su imali i sedam pogodaka više na semaforu. Poluvrijeme je zaključio svojim četvrtim golom na utakmici Ivan Horvat, zabivši za 19:13 za Dabrove.

Sirotić i Severec su pogocima u prvim minutama drugog dijela pokušali smanjiti zaostatak nakupljen u prvom dijelu, ali Varaždinci se nisu opustili. U prvoj polovici valja spomenuti Šipića, koji je zablistao trima pogocima zaredom u dvije minute. Tim se pogocima popeo na ukupno šest golova na utakmici, a potrebno je naglasiti da je u tim trenucima imao stopostotan učinak.

U 44. minuti Horvat je zabio za 28:19 i neuhvatljivih za goste devet pogodaka prednosti, iako je i već otprije bilo vidljivo tko će odnijeti pobjedu u ovom meču. Do kraja je tako ostala samo formalost, a trener Vujović nije želio riskirati ozlijede ili umor kod igrača, pa je odlučio nekima dati poštedu i zaigrao u miješanom sastavu.

Utakmica je završila pobjedom Dabrova s pet pogodaka prednosti pri rezultatu 34:29. Vrijedi spomenuti kako je Ivan Horvat bio najraspoloženiji kod Dabrova, a sa šest pogodaka slijedili su ga Šipić i Tokić. Vratari su ukupno sakupili 15 obrana, od toga Špikić 12. Kod gostiju je predvodio Markušić sa šest pogodaka, a s jednim manje u listu strijelaca upisao se Pandžić. Ovom pobjedom je GRK Varaždin 1930 po treći put zaredom osigurao igranje Final foura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije