Lucija Pokos i Enes Garibović najbolji sportaši Grada Varaždina za 2015. godinu

Atletičarka Lucija Pokos i karatist Enes Garibović najbolji su sportaši Grada Varaždina za 2015. godinu. Titula najboljih varaždinskih ekipa u prošloj godini dodijeljena je stolnotenisačicama STK Varaždin i hrvačima HK Vindija. Plivač Karlo Rajković i kuglačica Slavica Pintarić proglašeni su najboljima u konkurenciji osoba s invaliditetom.

Svečana dodjela najboljim sportašima Grada Varaždina održana je u varaždinskom kazalištu, a osim varaždinskih sportaša prisustvovali su joj uglednici iz društvenog, gospodarskog i javnog života grada.

Dodjelu je vodio zadarski komičar Ivan Šarić, a svojim je pjevačkim sposobnostima svečanost uveličao pjevač Jacques Houdek.

Sportašem godine Grada Varaždina za 2015. godinu proglašen je Enes Garibović iz Športskog karate kluba ‘Varaždin’, najboljom sportašicom atletičarka Lucija Pokos iz Atletskog kluba ‘Sloboda’ Varaždin, a najboljim sportskim ekipama kod muškaraca Hrvački klub ‘Vindija’ Varaždin i kod žena Stolnoteniski klub ‘Varaždin’.

Mladom Enesu Gariboviću prvi je put dodijeljena nagrada za najboljeg sportaša Grada Varaždina.

– Ovo mi je možda i najveće priznanje i najveće priznanje u karijeri jer kada vas u vašem gradu, u konkurenciji nekoliko tisuća sportaša proglase za najboljeg, to stvarno puno znači – naglasio je Garibović.

Lucija Pokos na Otvorenom prvenstvu Hrvatske bila je najbolja seniorka na 200 metara, a na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske najbolja mlađa seniorka na 60 metara. Nastupila je za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana za seniorke.

Hrvači Vindije osvojili su naslov najbolje ekipe u Gradu Varaždinu deveti puta u proteklih 11 godina. Prošle su sezone ponovno osvojili naslov državnih prvaka i zasluženo su još jednom ponijeli titulu najbolje ekipe.

Stolnotenisačice ‘Varaždina’ prošle su sezone osvojile 3. mjesto u državnom prvenstvu što im je ponovno, nakon 2014. godine, donijelo titulu najbolje ženske ekipe.

Najboljim gradskim sportašima s invaliditetom proglašeni su Karlo Rajković iz Plivačkog klub ‘Barok’ Varaždin, Slavica Pintarić iz Kuglačkog kluba ‘Viseća kuglana’, muška ekipa Boćarskog kluba osoba s invaliditetom ‘HVIDRA’ Varaždin te ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom ‘Varaždin’.

Najveće nade varaždinskog sporta su gimnastičar Mateo Žugec, atletičarka Mateja Jambrović te sportski plesni par Tin Sanjković i Milana Chekanova.

Godišnje nagrade najboljim sportskim djelatnicima dodijeljenje su Ronaldu Ređepu, Esadu Gariboviću i Josipu Rajneru. Dodijeljene su i zlatne plakete te posebna priznanja.

Sportski uzori varaždinskih osnovnih škola su Elena Škrapec (I. OŠ), Vito Vujović (II.), Tamara Artić (III.), Martina Štefinec (IV.), Petar Vojnović (V.), Rene Kelemen (VI.), Ivan Težački (VII.) i Anita Jurgec (COO Tomislav Špoljar).

Nagradu za životno djelo, za postignuta sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina, primio je Antun Jerić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije