OK Varaždin Volley: Karlovac prejak za Varaždinke na oproštaju od domaće publike

Odbojkašice OK Varaždin Volley su danas, 12. prosinca dočekale momčad Karlovca u sklopu 10. kola 1. B nacionalne lige regije Sjever, a od svojih navijača u ovom dijelu sezone, oprostile su se porazom 0:3.

Igračice Karlovca su bolje otvorile susret i nakon nepunih četiri minute susreta vodile 6:2. Prednost od sedam poena u prvom setu utakmice ostvarile su gošće iz Karlovca nakon servisa Varaždinki, kad su postavile rezultat na 10:3. Nošene navijanjem svojih suigračica s klupe, Karlovčanke su kontrolirale prvi set, a pri rezultatu 13:6 za gošće, Varaždinke su i promašile servis, odnosno lopta je završila u mreži i samo produbila agoniju protiv koje su se u tim trenucima borile.

Prvi set je završio u korist Karlovca pri rezultatu 25:12, čime su okrunile dominaciju u početku utakmice.

Pri 1:1 u drugom setu, Varaždinke su odlično timski spasile jednu tešku loptu, da bi nakon toga krenule u napad i došle do vodstva. Zbog tehničke greške, Karlovac dolazi do prvog vostva u drugom setu, no i ovog puta su domaće odbojkašice bile spremnije. Iako su Varaždinke dobro krenule u drugom setu, gošće iz Karlovca su ponovo preuzele kontrolu nad igrom i tako su na polovici drugog seta vodile s 12:7. No Varaždinke se nisu predale, Martina Novak je spojila nekoliko dobrih servisa, a pri 12:9 odličnim zakucavanjem smanjuje vodstvo Karlovca.

Taj niz je prekinut servisom koji je završio u autu, a nešto kasnije je udarac Herman završio u mreži za vodstvo Karlovca 14:12. Pri 14:15 za Karlovac, Inkret je zabila za izjednačenje nakon što su gošće krajnjim naporom zadržale loptu u igri.

Nakon toga, gošće su se vratile starim navikama, a u tome im je djelomično pomogla i Tesla, koja je krivo procijenila let lopte i dirala je rukom, iako su joj ostale kolegice sugerirale da če lopta izaći izvan okvira terena.

Pred kraj drugog seta vodila se prava bitka, jer Varažinke su zaostajale samo jedan poen za Karlovcem, a na obje strane smo vidjeli nekoliko odličnih reakcija i u obrambenom i napadačkom dijelu, a posebno se istaknula varaždinska kapetanica Mirna Horvat dvama svojima zakucavanjima, čije drugo zakucavanje gošće nisu mogle uloviti i tako su Varaždinke izjednačile na 21:21.

Možda u odlučujućem poenu drugog seta, pri 22:21 za gošće, Deglin je poslala loptu u mrežu i tako ‘gurnula’ Karlovac na samo dva koraka do osvajanja i drugog seta. Malo je nedostajalo da u narednim minutama Varaždinke osvoje set, ali promašen servis i nakon njega odlično zakucavanje su odlučili da i drugi set pripadne Karlovcu.

Treći set je započeo izjednačeno uz dobru igru s obje strane, međutim, ipak su ne nešto boljae snašle gošće iz Karlovca, kad su povele 6:4. Odlično su se snašle Varaždinke pri 7:5 za gošće, kad su već gotovo izgubile poen, ali su ga uz malo sreće uspjele završiti i pripisati si poen smanjivši tako na samo jedan bod zaostatka. Odličnom serijom su Varaždinke sredinom trećeg seta dostigle rezultatski minus od četiri poena, kad su s 12:16 izjednačile rezultat. U sljedećem poenu, Herman je poslala dobar servis, ali gošće su se bolje snašle od domaćih igračica koje su stajale na mreži u tom trenutku.

Ispravile su to Varaždinke veoma brzo, a na servis je došla kapetanica Mirna Horvat. Međutim, nisu uspjele preći u vodstvo, jer im je lopta pala na zemlju, a pokušaj Herman je u sljedećem poenu završio u mreži za 17:19. Odlično su se igračice Ivice Đolonge držale do 22:22 u odlučujućem setu, ali nisu ipak uspjele doći do osvajanja trećeg seta, koji je završio 22:25 u korist gošća. Odbojkašice OK Varaždin Volley tako su se porazom oprostile od domaće publike u jesenskom dijelu prvenstva.

– Prije svega, želio bih čestitati ekipi Karlovca, imali su više želje i borbenosti u obrani. Mi smo prvi set odigrali loše, u druga dva seta smo bili izjednačeni, ali u tim ključnim loptama i situacijama kad se set lomio, poeni su otišli na protivničku stranu i Karlovac je zasluženo slavio. Htjeli smo svim srcem pobijediti da zaključimo polusezonu sa pobjedom, ali držimo se našeg plana. Osvojili smo 14 bodova i postavili smo cilj 6. mjesto do 8.,9. i toga se držimo i dalje. Nastavljamo trenirati, poslije sljedi pauza, a onda nastavak lige i drugi dio sezone, gdje ćemo trenirati još predanije i čvršće prema ispunjenju naših ciljeva – rekao je nakon utakmice trener Varaždina Ivica Đolonga.

Kapetanica tima Mirna Horvat, također žali zbog poraza u zadnjem kolu pred domaćom publikom.

– Žao nam je zbog poraza, ali zadovoljni smo ovom polusezonom i našim učinkom. Bilo je napeto, sreća nas nije pomazila, ali sve je to dio sporta. Izgubile smo od dobre ekipe, borile smo se za 4. i 5. mjesto. Ovo nam ne mijenja stanje na tablici, tako da smo zadovoljni – zaključila je Mirna na oproštaju od varaždinske publike za ovaj dio sezone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije