Preminuo Igor ‘Bato’ Vogrinčić, bivši igrač Varteksa i Dinama

U 74. godini života, preminuo je danas Igor ‘Bato’ Vogrinčić, jedan od najvećih nogometnih talenata Varaždina, koji je nosio čak i dres zagrebačkog Dinama te nastupao za mladu reprezentaciju Jugoslavije.

Igor Vogrinčić, nadimkom Bato, nogomet je započeo u varaždinskoj Slobodi, no vrlo brzo seli u Varteks, tada još Tekstilac, gdje u dresu seniora debitira još kao ulazni junior. Igrao je kao napadač na poziciji krila, u društvu jedne od najboljih generacija u povijesti kluba, predvođene Josipom Matkovićem, Heinlom, Svibenom, Rodikom, Adrovićem, Pascuttinijem, koja 1958.godine ulazi u Drugu saveznu ligu.

Vogrinčićeve igre skrenule su pažnju i selektora mlade reprezentacije Jugoslavije. Vogrinčić je tako nastupao na Nep stadionu u Budimpešti, gdje su ‘Plavi’ igrali protiv Mađarske. U dresu Tekstilca/Varteksa ubilježio je 62 nastupa i postigao 17 golova.

Bio je veliki talent, a kao talentirani mladac, za njega je snažno zagrizao zagrebački Dinamo te je Bato Vogrinčić preselio u Zagreb. Bio je jedan od prvih igrača Varteksa koji su otišli u Dinamo, nakon Vinka Goloba. Nakon Vogrinčića njega su dres Dinama oblačili Zdravko Rauš, Rudolf Cvek, Josip Čop, Branko Devčić, Dražen Ladić, Dražen Besek i brojni drugi od devedesetih do danas.

U dresu Dinama Vogrinčić je odigrao tek dva susreta, i već nakon prve sezone na Maksimiru, preselio je u Lokomotivu, gdje je igrao do kraja nogometne karijere.

Za razliku od mnogih drugih, Bato Vogrinčić po završetku karijere nije nastavio u nogometnim vodama, kao trener ili dužnosnik. Radio je u komunalnom poduzeću Varkom, sve do umirovljenja.

Posljednji oproštaj od Igora Vogrinčića bit će u četvrtak (3.12.), na gradskom groblju u Varaždinu.

Igor Bato Vogrinčić (stoji u sredini, drugi slijeva)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije