Ove nedjelje u Areni Hrvatska i Japan igraju prijateljsku futsal utakmicu

Na danas održanoj konferenciji za medije u prostorima Županijskog nogometnog saveza, najavljena je prijateljska futsal utakmica između Hrvatske i Japana, koja se održava ove nedjelje, 29. studenoga, u Areni Varaždin s početkom u 18 sati.

Kako je izvjestio Ivan Novak, tajnik Županijskog nogometnog saveza Varaždin, sve pripremne radnje su gotove, a karte se već nekoliko dana nalaze u prodaji po simboličnoj cijeni od 20 kuna. Moguće ih je kupiti u prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždin u Zagrebačkoj ulici, a moći će se kupiti i na blagajnama Arene dva sata prije početka utakmice.

– Zadovoljni smo odazivom, a kako bi napravili potrebnu atmosferu, podjelili smo svim klubovima u regiji desetak ulaznica, odnosno ukupno njih dvjestotinjak. Također, uključili su se i iz Grada i Županije. Županija je kupila 200 ulaznica koje će podijeliti osnovnoškolcima, dok je Grad zakupio 300 ulaznica. Također, podijelit ćemo pedesetak ulaznica građanima koji će se ove subote od 11 sati družiti s reprezentativcima na Korzu – rekao je Novak.

Kako doznajemo, očekuje se nekoliko tisuća ljudi, a svoj dolazak najavio je i veleposlanik Japana, koji će utakmicu pratiti u društvu supruge i dvoje zaposlenika veleposlanstva.

Također, prema riječima Borisa Durlena, predsjednika Komisije za mali nogomet, ovo će biti prvi put da reprezentacija Japana nastupa u Hrvatskoj.

– Japanci su već stigli u Hrvatsku, trenutno se nalaze u Zagrebu, gdje treniraju, a u Varaždin će doći na dan utakmice. Moram naglasiti kako nije Varaždin slučajno odabran za ovaj susret, već je to realizirano prvenstveno zahvaljujući odličnoj suradnji sa Županijskim nogometnim savezom, a pomogli su i odlični odnosi izbornika Stankovića s japanskim izbornikom – rekao je.

Za prijateljsku utakmicu protiv Japana u Varaždinu, ukupno je pozvano 16 igrača, dok se na popisu neće nalaziti Dario Marinović, koji je jučer ‘zaradio’ rupturu mišića.

– Veselim se nastupu u Varaždinu, imate predivnu dvoranu i nadam se da će se odazvati velik broj ljudi, a očekujem pravu nogometnu predstavu u režiji nas i Japana. Vjerujem u ovu generaciju, sposobni smo za velike stvari i nadam se da ćemo se u ovom preriodu dobro pripremiti za kvalifikacije koje nas očekuju, a prvenstveno očekujem pobjede – rekao je napadač reprezentacije Kristijan Grbeša, kojemu će ovo biti 19. nastup za reprezentaciju.

Prvi trener reprezentacije Marinko Mavrović je na kraju dodao kako se nada da neće biti ozljeda i da će se igrači dobro pripremiti za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije