Enes Garibović brončani na posljednjem turniru prije Svjetskog prvenstva

Varaždinski karatist Enes Garibović u petak i subotu nastupio je na jakom međunarodnom turniru ‘Venice kup 2015.’ te osvojio brončanu medalju.

Turnir u Veneciji je okupio 1760 natjecatelja iz 22 države, a po brojnosti i kvaliteti natjecanja, spada u Top 10 najjačih međunarodnih turnira u Europi.

Za Karate klub Varaždin nastupio je Enes Garibović kod seniora do 84 kilograma.

U prvom kolu pobijedio je 4:2, u drugom slavio diskvalifikacijom protivnika, dok je u trećem kolu bio uvjerljiv sa 6:1. U polufinalu je pak doživio poraz 3:2 da bi u borbi za treće mjesto pobijedio Danca rezultatom 4:0 i time osvojio broncu.

– Zadovoljan sam svojim radom i nastupom na turniru, isprobao sam neke nove taktičke elemente u borbi, tako da sve u svemu, spreman sam i jedva čekam nastup na prvenstvu svijeta – rekao je Enes.

Ovo je odličan rezultat za Enesa, pošto je nastupio u seniorskoj konkurenciji te pokazao da je sposoban napraviti velike rezultate i u seniorskoj konkurenciji. Ovoga puta nije nastupao u svojoj U21 kategoriji te mu je ovaj turnir bio zadnji pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Jakarti koje će se održati 12. do 15. studenog.

Enes će kao član Hrvatske karate reprezentacije otputovati sa svojim reprezentativcima i izbornikom Esadom Garibovićem u nedjelju, 8. studenog, u Indoneziju. Dotad su u planu završne pripreme za predstojeće SP.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije