Leon Šantek sudjelovao na Eurotalents kampu, na turniru zauzeo treće mjesto

Leon Šantek, mladi stolnotenisač , član STK Ljubeščica i STK Starr te polaznik Regionalnog stolnoteniskog centra boravio je u Sloveniji na Eurotalents kampu od 4. do 11. listopada.

Nakon predeliminacijskog kampa u Mađarskoj, Leon je ušao među 43 dječaka i djevojčice koji su ocijenjeni kao vrlo perspektivni mladi igrači iz cijele Europe, 2003. godišta i mlađi. Ocjenjivani su iz sedam kriterija, koje je Leon sve uspješno položio. Tražile su se karakteristike vrhunskih igrača pa se tako između ostalog ocjenjivao i pristup treningu, fizička sprema, teorijsko znanje, ponašanje van treninga do rezultata na završnom turniru.

U Otočcu su s mladim talentima radili vrhunski treneri predvođeni Jožom Urhom, glavnim trenerom Slovenskog nacionalnog centra, Nevenom Cegnarom, bivšim hrvatskim izbornikom a sada predstavnikom ETTU-a u ovom projektu te drugim istaknutim trenerima. U radu kampa kao trener i demonstrator sudjelovao je i Ronald Ređep, voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin te je dogovorena dugoročna suradnja između RSTC Varaždin i Slovenskog nacionalnog centra.

Na kraju je održan i turnir na kojem je Leon osvojio treće mjesto i time potvrdio svoju poziciju u ovom projektu.

– Leon je uspješno odradio sve zadatke, a treneri su izuzetno zadovoljni dok je rezultat na turniru iznad očekivanja. U regionalnom stolnoteniskom centru Varaždin pripremit ćemo i za iduću godinu nekoliko mladih igrača za Eurotalents projekt kako bi im se pružila prilika za još bolji napredak. – rekao je voditelj RSTC Varaždin Ronald Ređep.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije