Dabrovi poraženi na domaćem terenu od Gorice na startu Premijer lige

Rukometaši GRK Varaždin su u Areni dočekali momčad Gorice u sklopu prvog kola Premijer lige, gdje su poraženi s rezultatom s 17:19.

Na početku utakmice, igrači Varaždina su imali loptu, a već iz prvog napada Horvat je načeo mrežu gostiju. Nakon toga, gosti nisu uspjeli zabiti iz svog prvog napada, što su Dabrovi iskoristili i preko Vidačeka poveli s 2:0. Uslijedila je obrana Špikića, a u sljedećem napadu, izgubili su loptu zbog tehničke pogreške, da bi zbog ometanja protivnika igru na dvije minute morao napustiti Vincek. Odmah nakon toga, igrači Gorice postigli su svoj prvi pogodak preko Laljeka. Dabrovi su uspjeli i s igračem manje postići gol, a to je pošlo za rukom Horvatu koji se vinuo iznad protivničke obrane i uz pomoć vratnice ‘pospremio’ loptu u gol.

U 7. minuti susreta, sudac je dosudio prvi sedmerac, u korist gostiju, no Ferenčina ga nije uspio realizirati zahvaljujući ‘špagi’ Špikića. U desetoj minuti dosuđen je i prvi sedmerac u korist Dabrova, ali Horvat ga također nije uspio realizirati, odnosno vratar je obranio njegov udarac.

U sljedećoj minuti dosuđen je i treći sedmerac, ponovo za Goricu, no ovog puta, Ceković je bio precizan i tako smanjio početnu prednost igrača Vladimira Vujovića. Odgovorio je Varaždin odmah preko Marčeca, a uslijedilo je i prvo isključenje za igrače Gorice. Na dvije minute hlađenja poslan je Frenčina. Nakon što se Ferenčina vratio u igru, isključen je Bonić, ali dosuđeni sedmerac, Horvat nije iskoristio ovog puta.

U 15. minuti Dabrovi su povećali svoju prednost na 6:2 zahvaljujući brzom kontranapadu, kojeg je realizirao Marčec. U 23. minuti, isključen je Ceković nakon prekršaja, ali iz napada s igračem više, Dabrovi ne postižu pogodak, već loptu zaustavlja na putu prema golu Sladoljev. U 26. minuti uslijedilo je još jedno isključenje. Isključen je Horvat, a dosuđeni sedmerac za Goricu realizirao je Ceković.

Uslijedio je brzi odgovor Varaždina, gdje je svoj prvi pogodak na utakmici postigao Frano Vujović i svoju momčad odveo na dva pogotka prednosti, odnosno 7:5. Do kraja prvog dijela, gosti su samo uspjeli smanjiti na gol zaostatka, tako da je prvo poluvrijeme pripalo Dabrovima s minimalnom prednošću (7:6). Valja nadodati kako je u tome svojoj momčadi pomogao danas odličan Špikić na golu, koji je u prvih 30 minuta utakmice sakupio 14 obrana.

U prvoj minuti nastavka, gosti su po prvi puta večeras stigli do izjednačenja zahvaljujući pogotku Vladušića, a u slljedećem napadu, Dabrovima je dosuđen sedmerac, a to je ujedno bio već treći na utakmici kojeg nisu uspjeli realizirati. Gosti su bolje krenuli u drugom dijelu pa su tako u 34. minuti stigli i do prvog vodstva na utakmici, a realizator pogotka bio je Bura, kojemu je to bio ukupno treći pogodak.

U 35. minuti, zbog prekršaja je igru na dvije minute morao napustiti Ceković, a Horvat iz sedmerca postiže svoj četvrti gol večeri. Zahvaljujući Buri, gosti su minutu kasnije poveli s dva razlike. S dva neiskorištena napada, Dabrovi su ponudili gostima priliku da se odmaknu na tri gola razlike, a to im je i pošlo za rukom zahvaljujući realiziranom sedmercu Cekovića, a malo kasnije otišli su i na četiri gola prednosti pred domaćinima. Ubrzo je na tri pogotka zaostatka smanjio Vidaček.

44. minuta donijela je novih tri prednosti za Goricu, a strijelac je bio Ferenčina, kojemu je ovo bio četvrti pogodak na utakmici. Deset minuta prije kraja susreta, Gorica je povela 17:14, a uslijedio je brzi odgovor i Huđ je smanjio prednost na samo dva gola zaostatka.

Varaždinci su u 54. minuti imali priliku za izjednačenje pri rezultatu 16:17 za goste, no pucali su preko gola, a to je kaznio Ferenčina svojim petim golom na susretu.

Šesti sedmerac za goste dosuđen je u 58. minuti, a Cveković ga je uspio realizirati i tako postići svoj sedmi gol, zaključujući tako današnju sudbinu momčadi Varaždina. Marčec je svojim petim golom uspio smanjiti razliku na 17:19 minutu i pol prije kraja, a iako su u tim trenucima imali i igrača više, rukometaši Varaždina nisu uspjeli iskoristiti napad te su tako poraženi već u prvom kolu Premijer lige pri rezultatu 17:19 za goste iz Gorice.

GRK Varaždin 1930: Špikić (18 obrana), Šipić, Zobec, Dozet, Novak, Horvat (4), Vincek (1), Meštrić, Vidaček (4), Črnila, Huđ (2), Vujović (1), Hirš, Trefil, Marčec (5)

Trener: Vladimir Vujović

HRK Gorica: Lončar, Ceković (7), Ferenčina (5), Laljek (2), Krstanović, Senta, Petković, Bonić, Buhinček, Vladušić (1), Dijanić, Sladoljev (16 obrana), Goršeta, Bura (4), Vučičević, Jurdana

Trener: Hrvoje Pekera

Gradska dvorana Varaždin

Gledatelja: 100

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije