Brojne sportske manifestacije za sve uzraste povodom Europskog tjedna sporta

Lepoglava, Europski grad sporta 2015. godine, nizom će sportskih i rekreacijskih manifestacija slijedećeg tjedna obilježiti Europski tjedan sporta, inicijativu koju je pokrenula Europska komisija kako bi potaknula tjelesnu aktivnost građana te svijest o zdravom načinu života.

U sklopu programa BeActive u Lepoglavi će tako biti organizirane i dvije velike sportske priredbe namijenjene djeci i rekreativcima, a sportski klubovi i sportske udruge organizirat će i posebne besplatne programe za građane.

Program BeActive Kids, namijenjen popularizaciji sporta među djecom i mladima, ponudit će sportske programe u osnovnim školama na području Grada Lepoglave, dok će središnje događanje biti organizirano u subotu, 12. rujna, na kojem se očekuje više od pet stotina sportaša, djece i rekreativaca. Za njih će biti organizirane sportske igre te demonstracija sportova, a lepoglavskim mališanima tom će se prigodom pridružiti i gost – olimpijac.

U subotu, 13. rujna, će u Lepoglavi biti organizirana i priredba BeActive Walk, tijekom koje će građani – rekreativci imati prigodu hodati stazom dugom 6 kilometara u okolici Lepoglave.

Partneri priredbe kojom će u Europskom gradu sporta obilježiti i Hrvatski olimpijski dan su – Grad Lepoglava, Hrvatski olimpijski odbor, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave, koja okuplja 19 sportskih udruga, lepoglavski TKIC, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nezavisna udruga mladih, Udruga umirovljenika Lepoglava, lepoglavski dječji vrtići te osnovne škole iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije