FOTO: Hrvatska porazila Gibraltar s 4:0 u Varaždinu

>> Hrvatska porazila Gibraltar s 4:0 u Varaždinu

Nedjeljno popodne u Varaždinu je bilo veoma živo, jer nakon punih 11 godina nogometna reprezentacija Hrvatske počastila je varaždinske navijače prijateljskom utakmicom protiv Gibraltara na stadionu Varteksa.

Da vlada veliki interes za ovom utakmicom, svjedoči činjenica da prije utakmice više nije bilo moguće doći do karte za zapadnu tribinu. Jako sunce i vrućina su svakako pridnonijeli tome, pa su Varaždinci potražili zaklon od sunca na jedinoj natkrivenoj tribini.

Prije same utakmice, posebne nagrade su dobili Andrej Kramarić i Davor Vugrinec, koji je dobio na poklon dres sa simboličnim brojem 146, označavajući tako broj pogodaka Vugrineca kao najboljeg strijelca hrvatskog prvenstva u povijesti.

Uvodne minute utakmice donijele su prvu priliku za Hrvatsku, a iako ona nije završila pogotkom, okupljena publika nagradila ju je gromoglasnim pljeskom. Već u prvih pet minuta, Hrvatska je stvorila par odličnih šansi, ali je Perez otklonio sve prijetnje pred svojim golom.

Da mu danas nije bilo lako, dokazuje činjenica da je primio gol u 7. minuti, kad je Anas Sharbini zaključio akciju pogotkom uz pomoć grede na sreću svih okupljenih.

Nakon samo 15 minuta od početka utakmice, Hrvatska je povisila svoje vodstvo na 2:0 odličnim lobom Matea Kovačića koji je “skinuo prašinu” s lijevog gornjeg kuta gola Gibraltara.

Igra se u prvom poluvremenu gotovo svih 45 minuta odvijala na polovici Gibraltara, što je jasan pokazatelj dominacije Hrvatske. Samo odlične reakcije vrata Pereza spasile su Gibraltar od još veće gol razlike.

Osma minuta drugog dijela utakmice donijela je Hrvatskoj još jedan gol, ovog puta strijelac je bio Mario Mandžukić iz kaznenog udarca nakon prekršaja u šesnaestercu Gibraltara. Četiri minute kasnije, izbornik Kovač radi izmjenu i Mandžukić napušta teren uz glasan pljesak navijača.

U 79. minuti utakmice nakon ubačaja iz kuta, najbolje se snašao Andrej Kramarić koji je glavom postigao pogodak za konačnih 4:0.

Zanimljivo, čak trojica Varaždinaca su se danas našla u sastavu reprezentacije – dvoje u stručnom stožeru ( fizioterapeut i liječnik) te Marko Rog kao igrač.

Sav prihod od prodanih karti za današnju utakmicu Hrvatski je nogometni savez odlučio ravnomjerno podijetiti klubovima Županijskog saveza Varaždin te tako učinio jednu hvalevrijednu gestu za varaždinski nogomet.

– Iz 20 pokušaja zabili smo četiri zgoditka. Tokom drugog dijela utakmice je došlo do malog pada, ali sam zadovoljan s većinom igrača, a stadion je bio lijepo popunjen – zaključio je izbornik Niko Kovač nakon utakmice.

Varaždin, stadion Varteksa
Gledatelja: 7 800

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lešković, Sharbini, Pjaca, Brozović, Jedvaj, Mandžukić, Badelj, Kovačić, Leovac, Vargić, Kalinić, Pranjić, Perišić, Kalinić, Rog, Kramarić, Tomečak, Rebić, Jajalo, Pašalić, Šitum

Gibraltar: Perez, Bosio, Garcia, Casciaro R., Rovegno, Bardon, Walker, Guiling, Priestley, Duarte, Gosling, Robba, Neale, Casciaro L., Casciaro K., Victory, Lopez, Sergeant, Chiplina, Coombes

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije