Mladi rukometaši RK Varaždin zauzeli 9. mjesto na završnici

Mladi članovi RK Varaždina, generacija 2002/03, prošlog su tjedna u Umagu igrali na državnoj završnici i završili natjecanje na devetom mjestu od ukupno 20 ekipa.

Mlada ekipa RK Varaždina bila je u skupini sa slavnim Zagrebom, Arenom Jadrograd (Pula), RK Kamičak (Sinj) te Osijekom. Radi se o selekciji koju vodi nekad poznati rukometaš Zvonimir Njegovec, a koja je u 30 utakmica doživjela tek jedan jedini poraz te ostvarila impoznatnu gol razliku od 797:411.

> Odlični dječaci RK Varaždin od četvrtka na završnici u Umagu

Već iz popisa protivnika u skupini, vidljivo je da ih je dočekala prilično teška skupina. Varaždinci su bili bolji od Kamičaka i Osijeka i time se plasirali u borbu za četvrtfinale, gdje su poraženi od Siska s rezultatom 17:18.

Jedina ekipa koja je uspjela nadigrati momčad Varaždina je bio PPD Zagreb, dok su sve ostale izgubljene utamice završile tijesno, sa samo golom zaostatka.

– Svakako sam zadovoljan rezultatom, biti u prvih 10 u Hrvatskoj je nešto se mora cijeniti,ostali su veći klubovi s duljom tradicijom iza nas i nadamo se da će sad šira sportska zajednica u Varaždinu gledati na nas u nešto drugačijem svijetlu – izjavio je voditelj škole rukometa RK Varaždin Hrvoje Jembrih.

U utakmici razigravanja za poredak, mladi su rukometaši Varaždina bili bolji od Karlovca i kasnije Buja te se tako plasirali na ukupno deveto mjesto u završnici.

Prvaci su postali PPD Zagreb, protivnici Varaždinaca u skupini, a valja spomenuti kako je na završnici nastupila i ekipa RK Ludbreg Mljekara Bohnec i završila na 13. mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije