NK VARAŽDIN Matej Senić: Iduće godine idemo na prvo mjesto i direktno u 1. HNL

Jedan od ‘junaka’ sezone, u NK Varaždinu je 23-godišnji stoper Matej Senić. Ovaj stoper je u Varaždinu proveo kao kadet i mlađi kadet već dvije godine, potom preselio u Koprivnicu. Prije Varaždina igrao je dvije sezone u BiH (Ljubuški i Gabela), a na ljeto se vratio u Varaždin. Odigrao je sve utakmice s početka sezone, potom nakratko preselio na klupu, da bi, kako je sezona odmicala, igrao sve bolje. Kao i NK Varaždin, uostalom.

– Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvijek može bolje, nema se tu što komentirati. Tu je trener Kovačević sigurno najviše zaslužan. Hvala mu na svemu – ističe ovaj stoper, koji je u paru s Čelićem najčešće držao obranu.

Zanimljivo, obojica imaju tek 20 i ‘kusur’ godina, a igrali su iskusno poput veterana.

– Prezadovoljan sam, i mislim da tako moramo biti svi. Imali smo pet bodova nakon pet kola, nije dobro izgledalo. Stigao je trenera Kovačević, rekao je da još ništa nije gotovo, a tako je i bilo. Dogovorili smo se da idemo dati sve od sebe, da pokušamo stići do prve lige. Ostali smo korak do nje – prisjeća se Senić.

Sve je zapravo bilo odlično, osim rezultata iz dvije utakmice s Istrom. Jedino sami kraj sezone neće nikome u NK Varaždinu ostati u dobrom sjećanju.

Senić: Nije se spavalo nakon utakmice

– Jedan gol, jedan bod, ne znam, stvarno sam tužan, jučer cijeli dan razmišljam o toj utakmici, moglo je ovako, moglo je onako. No na kraju si moramo reći da smo pokušali sve što smo znali – smatra pouzdani stoper Senić.

Niti Senić nije dobro spavao proteklih danas.

– Nakon utakmice nisam ni mogao pričati s roditeljima, bilo mi je jako teško – ističe Matej.

Mnogi navijači varaždinskog kluba ističu da dio krivnje leži i na sucu, koji je propustio u prvom poluvremenu u nekoliko situacija penalizirati Istru.

– Od te tri situacije, jednu je mogao svirati – smatra Senić.

‘U svlačionici svatko svakome može pogledati u oči’

U NK Varaždinu slijedi tjedan analize, priprema i preslagivanja za novu sezonu. Ukoliko žele iduće sezone pokušati opet, morat će vjerojatno zadržati Mateja, igrača koji je odraditi odličnu sezonu. Čini se da niti on ne razmišlja o odlasku.

– U svlačionici svatko može svakom pogledati u oči. Hvala navijačima, oni su nam bili motiv više i u gostima i tu. Ali idemo dalje, iduće sezone biti prvi i ući u Prvu ligu. Ovaj grad i ovaj klub zaslužuju tu Prvu ligu – zaključio je pouzdani branič Matej Senić.

NK Varaždin sezonu završava u srijedu, uzvratnom utakmicom finala kupa protiv Bednje iz Beletinca. Utakmica se igra u 17:30 na stadionu Varteksa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije