BORBA ZA 1. HNL Iz oba tabora poručuju kako ništa nije gotovo

Pred nogometašima Varaždina velik je izazov uzvratne utakmice kvalifikacija za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa. Istrani su u prvoj utakmici osigurali respektabilnu prednost od dva pogotka razlike (3:1), no igrači obje momčadi svjesni su kako je odigrano samo prvo poluvrijeme, a kako smo vidjelu u ‘pulskom poučku’, drugo poluvrijeme može preokrenuti sve.

– Iskreno, ne mogu se otet dojmu da nismo zaslužili izgubiti utakmicu, pogotovo ne s dva razlike. Mislim da još ništa nije gotovo – pred našom publikom sve je moguće, idemo na glavu – bio je kratak i jasan kapetan Varaždina, Dario Jertec.

Pred vratima pulske svlačionice dva su bivša suigrača razmjenjivali dojmove s utakmice, a u predviđanjima su se složili u jednom – u Varaždinu je sve moguće.

– Desetak minuta smo imali inicijativu, a Varaždin je zabio gol u prvom prelasku centra – to nas je presjeklo. Kasnije su imali 2-3 ‘mrtvaca’ i smatram kako bi priča bila gotova da su realizirali te prilike. Na poluvremenu smo konsolidirali redove, izašli na teren i preokrenuli utakmicu – rekao je stoper Istre, Ivan Zgrablić.

– Žal je za prvim poluvremenom, nismo otišli na dva razlike, a oni su to iskoristili u drugom poluvremenu. Autogol, individualne greške i tu smo gdje smo. U drugom poluvremenu druga utakmica, osigurali su prednost, a na nama je da pred našom publikom to nadoknadimo – zaključio je bivši ‘zeleno-žuti’, sadašnji napadač Varaždina, Mario Sačer.

Nakon ulaska Andree Ottochiana, Istra je dobila igru po boku, a spomenuti je igrač upisao dvije asistencije.

– Varaždin je puno bolje odigrao u prvom poluvremenu i mi moramo biti zadovoljni što je završilo ‘samo’ 0:1. U drugom smo poluvremenu promijenili sustav, opustili smo se i iz dvije lijepe akcije zabili smo dva pogotka. Sad nam je jasno da je Varaždin sve samo ne lagan protivnik. Po meni, 3:1 nije velika prednost, gol u gostima itekako drži Varaždin u igri. Moramo u uzvrat ući još ozbiljnije i bolje te sam siguran da nas čeka teška utakmica – svjestan je moguće opasnosti dupli asistent Ottochian.

Izabranici Marija Kovačevića svjesni su kako je sljedeća utakmica za njih sve ili ništa, a svjesni su toga i simpatizeri kluba koji su već ‘razgrabili’ karte za središnji dio zapadne tribine.

Što se tiče ostatka stadiona, zadnji kontingent ulaznica za Zapad lijevo u prodaji je u caffe baru Contra, a tijekom dana u prodaju će biti puštene ulaznice za Zapad desno, također u CB Contra i CB Rock Art. Ulaznice za tribinu Istok prodavat će se po potrebi na dan utakmice, stoga preporučujemo da ulaznice nabavite čim prije. Cijena ulaznica za tribine Zapad lijevo i desno te istok je 20 kuna.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu, 2. lipnja, s početkom u 19 sati na Varteksovom stadionu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije