NK Varteks

Varteks gostuje kod Poleta: ‘Ako sve bude kako se čini, idemo u najjačem sastavu’

Varteks u subotu igra derbi, gostuje kod Poleta u Svetom Martinu na Muri, a u šest kilometara udaljenom Murskom Središću će igrati Rudar i Pitomača.

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone. Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 2. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

I stručni stožer ne dopušta da zavlada euforija. Želja je u procesu stvaranja igre i igrača doći i do dobrog rezultata. Što se tiče struke, trener Zoran Vukelić svaki dan iz Zagreba putuje u Varaždin, ali nije mu teško, jer u Varteksu prepoznaje klub vrijedan truda. U svemu tome i veliku pomoć pomoćnika Marka Trojaka i Romana Nježića.

– Dečki su sjajni. Nikad nigdje nisam imao takve suradnike u klubu, kao što su Romano i Marko. Obojica su sjajni, i mislim da će napraviti dobre trenerske karijere – istaknuo je trener Zoran Vukelić.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

– Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

U Varaždinu je susret završio remijem, gdje je Polet imao više od igre u prvom dijelu, a Varteks u nastavku, dok su u posljednjem jesenskom kolu Bumbari na gostovanju, bili također prilično ravnopravni, ali primili su gol tek iz kaznenog udarca na samom kraju utakmice.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice

Varteks je u solidnoj formi, ubilježio je tri ligaške pobjede i jednu u kupu pa ide rasterećeno u Sveti Martin na Muri.

– Ovo je proces koji traje, igrači mogu bivati samo sve bolji i bolji. Ja ne volim kada se sve gleda kroz prizmu rezultata, jer ako imaš pozitivan skor, onda se sve diže na najvišu potenciju. Mi smo primjerice i neke utakmice s lošim ishodom, jako dobro odigrali, ali na kraju izgubili. Ekipa je stalno dobro pripremljena i to je najvažnije – ističe Vukelić.

Na derbi će Bumbari vjerojatno u najjačem sastavu, a veliki plus je povratak Kanceljaka u igru, nakon odrađenih žutih kartona.

– Ako sve bude kako se čini, idemo u najjačem sastavu. Čeka nas sad naporan ritam teških utakmice, nakon Poleta slijede Rudar i Pitomača, a tu je još i kup. No nema veze, za to smo se spremali, tempirali sve da budemo pravi u ovog fazi – ističe šef struke Bumbara te dodaje.

– Bitno je da igrači daju sve od sebe, negdje ti uzme, negdje ti da, ali uvijek će na kraju dati ono što si zaslužio. Ako igrači budu pravi, neću ništa zamjeriti. Jedva čekamo derbi, nadam se da će sve biti na nivou i da ćemo uživati u nogometu – zaključuje Zoran Vukelić.

Utakmica se igra u subotu, s početkom u 17 sati, a prema najavama, Bumbari će i opet imati veliku podršku s tribina.

Najnovije