nogomet

PORAZ Dinamo uz glasnu podršku s tribina slavio u Varaždinu: ‘Bljesak’ Vidovića slomio Šafarićevu ideju

Varaždinski nogometaši nisu uspjeli iznenaditi aktualne hrvatske prvake koji nastavljaju borbu za titulu.

Pred nešto više od osam i pol tisuća ljudi nogometaši Dinama su na stadionu Varteksa pobijedili Varaždin 0:1 (0:0) krasnim golom Gabrijela Vidovića iz 47. minute te bar nakratko preuzeli vrh HNL-a.

Od prve je minute Nikola Šafarić spustio petoricu u posljednji red u obrambenom segmentu, dva su bloka bila ispred Olivera Zelenike koji je imao dosta posla. Domaći je trener preuzeo rizik igre jedan na jedan na otvorenom prostoru što se tiče obrambenog dijela, a to je dosta dobro funkcioniralo.

Naravno, nije bilo savršeno jer je Baturina prolazio i prijetio, ali nije to bilo precizno. Nedugo nakon toga su i domaći imali bljesak preko Drožđeka i Dabre, ali udarci su završili u vanjskoj strani mreže ili prekršajem gostiju. Valja istaknuti kako su tribine stadiona Varteksa bile skoro rasprodane, a većina je navijala za goste koji su i dalje u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Raspoložen je bio i domaći golman koji je u 29. minuti obranio udarac Sučića nogom kao na futsalu, a par minuta kasnije je veznjak Dinama krasnim udarcem lijevom nogom pogodio stativu. A imaju za čime žaliti i Varaždinci nakon kontre u 36. minuti kad je Mitrovkski prebacio Nevistića na golu, ali je Theophile izbio loptu s crte. Gledatelji su mogli uživati u dobrom prvom poluvremenu, ali nije bilo golova.

Kad na to dodamo da je u prvom dijelu bilo 15 udaraca po golu, pravo je čudo da su mreže mirovale. Ali nije to dugo trajalo jer je već u drugoj minuti nastavka krasno pogodio Vidović za goste. Dobio je loptu na 16 metara od gola iskosa, izbacio se na desnu nogu i krasno pogodio u lijeve rašlje nemoćnog Zelenike.

U nastavku je Dinamo kontrolirao susret, bila je to jednosmjerna ulica jer domaći nogometaši i nisu mogli zaprijetiti golu Ivana Nevistića koji je oko 70. minute i zatražio loptu od dječaka iza gola kako ne bi ‘ispao iz ritma utakmice’. Zato iz ritma nije ispadao njegov kolega Oliver Zelenika na drugoj strani koji je u 78. minuti ostao oči u oči s Petrom Sučićem.

Mladi igrač Dinama išao ga je zaobilaziti, ali iskusniji golman Varaždina odlično mu je zatvorio kut pa kasnije i nogom skrenuo loptu. A umalo su utihnuli gostujući navijači u 86. minuti kad je Dabro ostao sam pred golom gostiju i išao zaobilaziti Nevistića te to napravio, ali pucao u vanjsku stranu mreže. A minutu nakon toga je odličnu priliku glavom imao i Arijan Ademi, ali njegov je udarac otišao pokraj gola.

NK Varaždin – GNK Dinamo 0:1 (0:0)
47′ Vidović (0:1)
Gledatelja: 8677
Suci: Dario Bel (Osijek) – Marjan Tomas (Vladislavci), Dino Knez (Osijek) – VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Kruno Šarić (Županja)
Žuti kartoni: Varaždin – Postonjski (43′), Nekić (51′)
Dinamo – Špikić (27′), Brodić (90’+1′)

NK Varaždin (3-4-3)

Zelenika – Nekić (61′ Škaričić), Jelenić, Ba (82′ Lesjak) – Vukčević, Lusavec, Postonjski (c), Boršić (71′ Vuk) – Mitrovski (83′ Poldrugač), Dabro, Drožđek (70′ Domjanić)

GNK Dinamo (3-4-1-2)

Nevistić – Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski – Špikić (46′ Kaneko), Mišić, Sučić (84′ Ademi), Vidović (72′ Hoxha) – Baturina (90′ Rog) – Kulenović (71′ Brodić), Petković

Najnovije