Podravka u još jednom finalu, Koka pružala dobar otpor

Rukometašice Podravke Vegete plasirale su se u svoje 27. finale Kupa Hrvatske. U polufinalnom susretu bile su bolje od igračica Koke iz Varaždina koje su se odlično borile protiv aktualnih hrvatskih prvakinja i do samog kraja se držale u priključku. U finalu će se tako još jednom sastati Podravka i Lokomotiva, a utakmica je na rasporedu u subotu u 16:15 sati.

Rukometašice Podravke krenule su vrlo dobro u utakmicu, ali Koka je pružala odličan otpor koprivničkim Kokicama i nisu ni trenutka popuštale u ritmu. Prvo veće odvajanje bilo je u desetoj minuti utakmice kada je Korina Karlovčan postavila 5:2. I tako se igralo sve do kraja poluvremena kada je Koa uspjela smanjiti na samo minus dva(10:12) i to preko Jelene Blažek. Odlična je na vratima Koke bila Helena Šegota koja je upisala pet obrana.

U uvodnim minutna utakmice činilo se kako je Podravka krenula rješavati susret i serijom zgoditaka su Podravkine igračice otišle na visokih +6. No, tada je Koka živnula, počela igrati čvrstu i pokretljivu obranu te uz podršku Šegote na golu, u napadu stvorila seriju 3-0 preko Suzane Furjan i Tee Jalušić za 15:18.

Nastavio se pozitivan niz Koke i u 50. minuti uspijeva nadoknaditi zaostatak i upisuje minus jedan nakon prolaza Ane Vrabec (21:22). Vratila je Ivana Dežić dva gola na Podravkiu stranu i u posljednjih pet minuta ulazi se pri 25:22 za rukometašice iz Koprivnice.

Posljednje nekakve nade Koki zaustvaila je Antonia Jukić koja brani sedmerac i u samo dvije minute Podravka odlazi na +4 (27:23). Sljedećih pet minuta Koka je bila bez gola pa je i nakon posljednjeg sučeva zvižuduka ostala na njih 23, dok je Podravka zabila 30.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije