VARAŽDIN Jertec: ‘Dat ćemo sve od sebe da utakmica u Gorici otiđe na dobro’

Još je malo vremena do vjerojatno i presudnog ispita nogometaša Varaždina na kolegiju zrelosti zvanom ‘plasman u 1. HNL‘. Dvije utakmice s nadolazećim protivnikom u proteklom su dijelu sezone otišle na varaždinsku stranu. U prvom susretu Varaždin je u Gorici preokrenuo početno vodstvo domaćih golovima Mesarića i Glavice te postavio konačnih 2:1.

Dva mjeseca kasnije, prvi topnik lige Domagoj Drožđek na Varteksovom je stadionu pokazao svu raskoš talenta i s tri pogotka ostavio puni plijen u Varaždinu. No, sljedeći susret ova dva protivnika nosi ogroman ulog. Pobjedom Gorica odlazi na velikih plus šest četiri kola prije kraja prvenstva, dok pobjeda Varaždina donosi bodovno izjednačenje na mjestu koje vodi u 1. HNL, ali zbog boljeg međusobnog omjera u rang više plasirao bi se Varaždin.

Ipak, sve su to teorije ‘što bi bilo, kad bi bilo’ ne računajući na to da u posljednja četiri kola obje momčadi imaju nezgodan raspored. Pred Goricom su nakon Varaždina susreti sa Sesvetama u gostima, Dugopoljem i Šibenikom kod kuće te Dinamom II u gostima. Pred izabranicima Marija Kovačevića, nakon gostovanja kod Gorice slijedi Dinamo II kod kuće, Lučko u gostima, Solin kod kuće i gostovanje na Sigetu kod Dragovoljca u posljednjem kolu.

Vrijeme je za povratak u sadašnjost, a o budućnosti ćemo nakon subotnjeg susreta. Nogometašima Varaždina motiva za pobjedu ne nedostaje. No, osim motiva, za pobjedu protiv neugodnog domaćina trebat će im i odlično izdanje na terenu. Iskusniji pojedinci u klubu trebali bi smiriti tenzije i u potpunosti okrenuti misli svlačionice na nadolazećih 90 minuta.

– Nitko se ne zavarava s prijašnje dvije pobjede nad Goricom. U ovoj je utakmici ulog najveći. Svi jedva čekamo da počne i vjerujem da možemo do pobjede. Čitavu sezonu imamo dobar posjet i hvala svim navijačima i gledateljima na tome. Obećavamo da onima koji će doći u Goricu ne će biti žao te da ćemo na terenu dati sve od sebe – bio je jasan Dario Jertec.

Imperativ pobjede nose obje momčadi, ali Gorica još uvijek ima ona mala, ali velika, 3 boda prednosti na tablici.

– Sigurno i oni imaju veliki imperativ i pritisak, ali ne veći od nas. Obje ekipe nose veliki pritisak jer žele izbjeći dodatne kvalifikacije te se izravno plasirati u prvu ligu. Smatram kako smo u pozitivnijoj seriji od njih, dižemo se iz utakmice u utakmicu i u Gorici može otići samo na dobro – zaključio je iskusni veznjak Varaždina.

Veliki derbi druge HNL na rasporedu je u subotu, 28. travnja, s početkom u 14 sati i 30 minuta uz izravan prijenos na HNTV-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije