Članovi VSK-a briljirali na posljednjem streličarskom turniru ove godine

Posljedni ovogodišnji streličarski turnir, održan u varaždinskoj dvorani TTS, završio je rekordno za ‘Varaždinski streličarski klub’ (VSK) i streličare trenera Zormana.

Amanda Mlinarić, seniorka složenog luka, oborila je kadetski, juniorski i seniorski državni rekord u finalnom meču tzv. raspucavanja, pobjedivši sa visokih 147 krugova od mogućih 150.

Dosadašnji rekord od 145 krugova stajao je upisan još od 2014. godine. Tako je uspjela zlatnoj medalji s turnira dodati još i državni rekord.

Alen Remar je u vrlo jakoj konkurenciji seniora olimpijskog luka uspio stići do trećeg mjesta i bronce, isto kao i nova članica VSK-a Sanja Podobnik, koja je pucala u konkurenciji seniorki olimpijskog luka.

Mladi Matko Dupor stigao je do 4. mjesta u juniorskoj konkurenciji olimpijskog luka, dok je Karlo Meštrić, senior olimpijskog luka ispao u šesnaestini finala.

– Jezgro mlade hrvatske reprezentacije polako se formira upravo kod nas, u Varaždinskom streličarskom klubu. Trener Zorman zadužen je za rad s najboljima i to radi odlično. Kad još našim streličarima pridodamo i mladu Tihanu Kovačić iz SK Navaho iz Jalžabeta koja također trenira s nama, dokazano stvaramo najbolje streličare u državi, pa i šire. Ova godina nam je rezultatski najuspješnija do sad. Imamo svjetsku i europsku rekorderku, više državnih rekordera i rekorderki, pobjednicu na Europskom prvenstvu, državne prvake i gomilu medalja sa turnira diljem Hrvatske i Europe. Sljedeće godine broj nastupa za reprezentaciju drastično će se povečati, a time i mogućnost osvajanja sve vrednijih medalja, samo treba tako nastaviti s radom – izjavio je predsjednika VSK-a, Tomislav Mlinarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije