2. HNL Hattrick Drožđeka za veliku pobjedu protiv Gorice

U prohladno subotnje popodne nogometaši Varaždina usrećili su gledatelje na Gradskom stadionu u Varaždinu priredivši im odličnu utakmicu na zadnjoj domaćoj utakmici polusezone. U potpunosti su nadigrali Goricu te zasluženo slavili 3:0 (1:0), a sva je tri pogotka upisao junak današnje utakmice, Domagoj Drožđek.

Obje su ekipe u utakmicu ušle čvrsto i koncentrirano, čekajući pogreške u protivničkim redovima. Prvi su priliku dočekali domaćini u 9. minuti kada Drožđek krasno upošljava Jerteca koji izbija sam pred Kahlinu, ‘valja’ ga na desnu, pa na lijevu stranu i kad su svi vidjeli loptu u golu, Kahlina fantastično ulazi u šut, a rezultat ostaje nepromijenjen. Već sljedeći napad Kahlina šalje odličnu dugu loptu kaj je uhvatila domaću obranu na spavanju, Ojamaa se s lijeve strane sjurio u šesnaesterac, a njegov je udarac prohujao tik pored vratnice.

Varaždinski su nogometaši svakom minutom izgledali sve bolje, ali svoje prilike, kao i velikim dijelom sezone, nisu uspjeli realizirati. U dvadesetoj minuti ponovno Drožđek ubacuje s lijeve strane na drugu stativu gdje su zaboravljeni Čelić i Glavica, a nogometaši Varaždina nisu se uspjeli dogovoriti tko će na loptu već je Čelić skinuo loptu s Glavičine glave.

U 31. minuti utakmice ekipa Marija Kovačevića uspjela je okruniti svoju dominaciju. Ovaj put nisu komplicirali, Glavica je zavrnuo loptu u sredinu, a Domagoj Drožđek na pet je metara nadskočio svojeg čuvara i poslao loptu u gostujuću mrežu. Nakon toga se utakmice smirila jer su gosti shvatili kako moraju prijeći u fazu napada ako žele zabiti pogodak, no to im nije polazilo za nogom. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Kovačević i Grlić odlučili su u nastavak igre poslati iste jedanaestorke koje su započele utakmicu. Gosti su prvi zaprijetili u drugom poluvremenu, ali na ubačaj s lijeva ‘za dlaku’ glavom promašuje Šipoš. U 58. minuti ponovno su opasni gosti, s desne strane oštro ubacuje Sedlaček, ali Ojamaa ne stiže kvalitetno zahvatiti loptu i ta prilika odlazi u vjetar.

U 60. minuti Glavica pravi faul na vrhu protivničkog šesnaesterca, ali ga Župan ne sudi. Varaždinova sedmica uzima loptu i šalje loptu prema sredini šesnaesterca, no tamo se ne nalazi nitko od njegovih suigrača, već protivnička obrana izbija loptu. Tri minute kasnije ponovno je Glavica u glavnoj ulozi. Kabiru šalje Jerteca u prostor, Jertec šalje odličan ubačaj za Glavicu koji loše zahvaća loptu glavom i ona odlazi daleko od gola.

Vratili su gostujući igrači Glavici za onaj nedosuđeni prekršaj. U 60. minuti Brtan laktom udara Glavicu na rubu šesnaesterca, ali Župan ostaje nijem. U 71. minuti Varaždin povećava svoje vodstvo. Na sredini terena loptu je primio Golubar i uposlio Drožđeka koji se sam sjurio prema Kahlini, a ovaj put u 1 na 1 situaciji kao pobjednik izlazi igrač Varaždina.

Mogao je Drožđek upisati i hattrick u 75. minuti. Mesarić je ukrao loptu četrdeset metara od protivničkog gola, uposlio Drožđeka koji se prekombinirao u driblinzima i nije uspio kvalitetno završiti akciju. Ipak, uspio je Domagoj upisati i treći pogodak. U 81. minuti kontranapad je pokrenuo Golubar koji šalje loptu za Glavicu na desnoj strani. Dejan hitrim trkom prolazi gostujućeg igrača, zavrće loptu u sredinu, Jertec propušta kroz noge, a Drožđek sigurno zakucava loptu u gol.

Tri minute prije kraja žuti je karton zaradio Dejan Glavica koji će zbog toga propustiti gostovanje u Šibeniku. Nogometaši Varaždina sigurno su utakmicu priveli kraju, ne dopustivši gostima da zaprijete vratima Nevistića.

Mnogo razloga za zadovoljstvo imao je nakon utakmice strateg domaćina Mario Kovačević.

– Od prve minute smo bili bolji i dominirali, protok lopte je bio dobar, po meni je falio još jedan gol. Rekao sam svojim igračima na poluvremenu da je 0:0, da mi se ne povuku. Čekali smo prostor za svoje brzance kad je Gorica morala napasti i to smo iskoristili. Drago mi je da smo pokazali da možemo bolje i to me veseli. – rekao je strateg domaćina

Gostujući trener Prelec komentirao je drugi poraz od Varaždina ove sezone.

– Nismo ušli u utakmicu na način koji smo priželjkivali, davali smo Varaždinu previše vremena i prostora gdje je njihova individualna kvaliteta došla do izražaja. U drugom poluvremenu imali smo svoje prilike i drugi gol Varaždina nas je presjekao. Krenuli smo u totalni rizik što je plod trećeg pogotka Varaždina. Čestitke domaćinima na, danas zasluženoj pobjedi. – zaključio je gostujući trener

NK Varaždin – HNK Gorica 3:0 (1:0)
1:0 Drožđek 31′, 2:0 Drožđek 71′, 3:0 Drožđek 81′

Suci: Župan – Tomić, Babić
Gledatelja: 1000

SASTAVI

NK VARAŽDIN (4-2-3-1) Nevistić – Šimek (52. Šimek), Čelić, Hranilović, Kabiru – Mesarić, Golubar – Drožđek, Jertec (84. Kolarić), Glavica – Erić (65. Sačer)
Trener: Mario Kovačević

HNK GORICA (4-2-3-1) Kahlina – Žutić, Ljubisavljević, Čagalj, Jančetić – Maslowski, Brtan – Ojamaa, Španja (75. Zenko), Sedlaček (64. Humeljak) – Šipoš (84. Nakić)
Trener: Ivan Prelec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije