GDJE MU JE LIMIT?! Andro ima novi rekord, Rubikovu kocku složio za 7,50 sekundi!

Mladi Andro Petrinjak iz Varaždina, čini se, još je daleko od vlastitih limita u slaganju Rubikove kocke i raznih njezinih varijacija – suvereno drži nacionalne rekorde te ih iz natjecanja u natjecanje poboljšava.

Tako je i proteklog vikenda u Sloveniji, na natjecanju Ljubljana Open 2017, Andro čak dva puta poboljšavao hrvatski rekord u slaganju Rubikove kocke (3x3x3 polja), ostvarivši u jednom od slaganja vrijeme 7,76 sekundi, a potom i 7,50 sekundi!

Time je poboljšao vlastiti rekord od 7,79, koji je postigao u svibnju ove godine u Mariboru.

No to nije sve. Andro je ponovno ostvario najbolje prosječno vrijeme u jednoj seriji, 9,93 sekunde, rezultat jednak – na stotinku! – postignutome također u Mariboru.

– Očekivao sam i nadao sam se poboljšanju rekorda. Iako sada u srednjoj školi i imam puno više obaveza nego u osnovnoj, i dalje volim, u predahu između učenja i treniranja, uzeti kocku u ruke. Uvjerio sam se da upornost i vježbanje uvijek daju rezultate. Zato bi i kocka 3x3x3 mogla jednog dana biti složena ispod sedam sekundi – kaže Andro. Dodaje da ju je zapravo već i složio nekoliko puta i ispod šest sekundi, ali kod kuće, a ne na službenom natjecanju. Nada se da će mu to uspjeti i u službenim uvjetima.

Zaista je nevjerojatno promatrati njegov napredak, od vremena 10,38 sekundi iz 2015. godine do sadašnjih 7,50.

Osim u disciplini klasične Rubikove kocke, u Ljubljani je Andro poboljšao još jedan nacionalni rekord, onaj u slaganju kocke 2x2x2. Proteklog vikenda složio je kocku u prosječnom vremenu od 2,83 sekunde.

Dodajmo svemu tome da Andro Petrinjak također drži hrvatski rekord u slaganju kocke 4x4x4!

> HRVATSKI REKORDER Andro Petrinjak Rubikovu kocku slaže za svega osam sekundi!

> NOVI REKORD! 14-godišnji Andro Petrinjak Rubikovu kocku složio za 7,79 sekundi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije