PLIVANJE Članovi kluba Vidra odlični na natjecanju u Rijeci

Varaždinski plivački klub za osobe s invaliditetom ‘Vidra’ sudjelovao je 4. studenog na Festivalu plivanja, održanom u sklopu Otvorenog regionalnog prvenstva za osobe s invaliditetom na bazenima Kantrida u Rijeci, u organizaciji PK Force iz Rijeke.

Nastupilo je 111 plivača s invaliditetom iz 16 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. U jakoj međunarodnoj konkurenciji članovi Vidre osvojili su vodeća mjesta u svojim disciplinama.

Članovi PK Vidra Varaždin Nikola Kosec s Down sindromom, Sabina Kušter sa skraćenom desnom potkoljenicom, Brunela Hrženjak s Down sindromom, Teo Škvorc sa sindromom staklenih kostiju i Roko Lazić s cerebralnom paralizom, natjecali su se u dva dijela – jutarnjem i poslijepodnevnom. U svim disciplinama su popravili svoja najbolja osobna vremena te se visoko plasirali u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

U jutarnjem dijelu najmlađi sudionik natjecanja, sedmogodišnji Teo Škvorc plivao je tri discipline, i na sve tri discipline osjetno popravio svoja osobna najbolja vremena – 57 sek brže na 50 m leđno isplivavši 1’32”18 te osvojio drugo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji, za 26 sek brže na 100 m prsno 4’39”, osvojivši prvo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji, te čak 1’08” brže od najboljeg vremena na 100 m leđno za 3’23” čime je osvojio drugo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

U poslijepodnevnom dijelu natjecanja 50 m prsno uz osjetni umor od prvog dijela natjecanja, Teo je isplivao za 2’09” čime je osvojio drugo mjesto u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji.

Nikola Kosec ujutro je plivao dvije discipline: 50 metara leđno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za 4 sek 48”96 te osvojio prva mjesta u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji i 50 m delfin za 1’11”, samo sekundu sporije od najboljeg osobnog rekorda te osvojio 3. mjesto u apsolutnoj kategoriji i 1. mjesto kao junior.

Poslijepodne je 50 metara prsno popravio za 4 sek za 1’11 i osvojio 1. mjesto u juniorskoj i 2. mjesto u apsolutnoj kategoriji te na 50 metara slobodno 2 sek brže za 41”55, čime je osvojio prva mjesta u juniorskoj i u apsolutnoj kategoriji.

Roko Lazić je ujutro popravio svoja najbolja vremena isplivavši 50 m leđno 4 sek brže za 47”64 te zauzeo treća mjesta u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. U poslijepodnevnom dijelu natjecanja na 50 m prsno isplivao je za 1’15 te zauzeo treća mjesta u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. Svoju brzinu i odličnu kraul tehniku pokazao je na 50 m slobodno, isplivavši dionicu za 40”82 čime je popravio svoje najbolje vrijeme za čak 12 ” zauzevši 3. mjesto kao junior i 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Od ženskog dijela ekipe varaždinske Vidre u jutarnjem dijelu za suočavanje i pobjedu straha od svog prvog nastupa, Sabina Kušter plivala je 50 m leđno te je kao nagradu popravila svoje najbolje vrijeme za 20 ” isplivavši za 1’16’ i time bila najbolja u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak u popodnevnom dijelu isplivala kao 2. juniorka i 6. plivačica sa Down sindromom u apsolutnoj kategoriji na 50 m prsno za 1’38”.

Nastupom u subotu Vidre su pokazale napredak u tehnici, razvoju brzine te mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim stječu iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom.

– Povratkom sa natjecanja s popravljenim osobnim rekordima dobili smo smjernice za daljnji rad te veliki poticaj na početku sezone za pripreme za nadolazeću sezonu te prvo sljedeće natjecanje, Otvoreno prvenstvo koje se održava krajem siječnja i početkom veljače u Splitu – rekli su u klubu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije