NOVI TRENER Mario Kovačević: Ovo je velika odgovornost, moramo početi igrati

Nije lagano u NK Varaždinu, koji je vrlo ambiciozno krenuo u sezonu. Želja je bila konsolidacija ekipa, ali vrh tablice ipak je bio pritajena želja uprave kluba. Sve to sada je podosta daleko, iako ne i predaleko. Zoran Kastel podnio je ostavku, a novi trener bit će Mario Kovačević, koji je u klub stigao ovog ljeta za trenera kadeta. Njegovo mjesto na poziciji u omladinskoj školi trebao bi zauzeti upravo Zoran Kastel.

> Zoran Kastel podnio ostavku, Mario Kovačević novi trener

– Nije baš trenutak dobar, morali smo mijenjati trenera, rezultati su nas na to prisili. Pred igrače i momčad nismo stavljali imperativ prvo mjesto, već prije svega konsolidaciju momčadi. No kako se približavala sezona, mislili smo da s ovim igračkim kadrom i uvjetima koje imamo, možemo već prvu godinu biti pri samom vrhu – istaknuo je predsjednik Stjepan Cvek.

Što se tiče trenutne situacije, Uprava kluba smatra da su ipak najveći krivci igrači.

– Ceh je platio trener, ali igrači nisu dali što se od njih očekuje. Ako ne ispune ono što se od njih očekuje, na proljeće bi moglo biti rezova, i mnogi bi morali potražiti novi klub. Možda smo i mi pogriješili ovog ljeta, možda smo malo trebali biti oprezniji kod dovođenja igrača, sada vidimo da je možda bilo pogrešaka. Izabrali smo novog trenera, jednog iz našeg kluba, i to će biti naša klupska politika – kazao je Cvek.

Kovačević: Svi smo svjesni odgovornosti

Ipak, kako ističu, do kraja jeseni je još 14 kola, sve se može promijeniti, no ponajprije kada je u pitanju igra. Novi trener je Mario Kovačević, bivši igrač Varteksa, Slaven Belupa, Međimurja, s već 11-godišnjim trenerskim stažem, od čega najduže u Međimurju, kao pomoćni pa glavni trener u 2. HNL, gdje ih je s dna tablice dogurao do četvrtog mjesta, a potom i u 3. HNL, gdje je dvaput osvajao naslove prvaka. Od ljeta je u NK Varaždinu, kao trener kadeta, a vrlo brzo dobio je i šansu voditi prvu ekipu.

– Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju. Prije svega želim istaknuti da nisam ovdje došao da bi nekome oteo posao, i preuzeo vođenje prve ekipe. Vjerujem da me ovdje doveo samo moj rad. Ovo je moj klub, učinit ću sve da se vratimo na pravi put – istaknuo je novi trener Mario Kovačević.

Situacija nije lagana, na listi ozlijeđenih je podosta igrača, a nakon Lučkog se tamo našao i Prahić.

– Igrači su svjesni i svoje odgovornosti, ne mogu se drugačije osjećati. Ja osobno jedva čekam preuzeti klubu, a na današnjem treningu ćemo vidjeti i stanje s ozljedama. Ja imam povjerenja u ljude, ali jednako tako na kraju odluku donosim samo temeljem onoga što vidim. A to mogu tek nakon treninga.

Što se tiče promjena u igračkom kadru, Kovačević zasad nije mogao ništa reći. Već sutra (utorak) igraju protiv Beretinca, člana 3. ŽNL, u sklopu Županijskog kupa, a potom u subotu dolazi Dinamo 2, vodeća ekipa lige s 13 bodova.

– Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe, i ja i igrači imamo odgovornost prema našem klubu, našim navijačima, koji dolaze u velikom broju. Moramo se prezentirati u pravom svijetlu – zaključio je Mario Kovačević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije