Ludbreški Grafičar pobjednik 20. Memorijala Mladen Kasun

U znak sjećanja na jednog od osnivača, prvog predsjednika i trenera Košarkaškog kluba Vinica, ove je nedjelje u Vinici pod pokroviteljstvom Hrvatske demokratske zajednice te Općine Vinica održan 20 . po redu Memorijalni košarkaški turnir ‘Mladen Kasun’. Kao pripadnik specijalne postrojbe MUP-a RODA, Mladen Kasun poginuo je 9. studenog 1991. godine na istočnoslavonskom bojištu, u Karadžićevu.

Stoga su prije početka natjecanja, predstavnici organizatora – Košarkaškog kluba Vinica predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom te načelnik Općine Marijan Kostanjevac u prisustvu majke Anice i ostalih članova obitelji, položili cvijeće i zapalili svijeće na grob te kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu. Tom je prilikom predsjednik kluba Damir Horvat uputio nekoliko riječi zahvale Mladenu kao prijatelju, susjedu i košarkašu Općine Vinica, na doprinosu obrani domovine.

Na turniru su se i ove godine uz domaću, okupile još tri gostujuće ekipe KK Grafičar iz Ludbrega, KK Petrijanec i KK Lepoglava. Nakon postrojavanja ekipa te odavanja počasti Mladenu minutom šutnje, sve je u ime kluba organizatora pozdravo Damir Horvat , zahvalio svima na dolasku te zahvalio svim sponzorima koji su pomogli održavanju turnira te Mladenovoj majci na njenoj žrtvi. U ime pokrovitelja turnira sve prisutne pozdravio je i zahvalio im na dolasku načelnik Općine Marijan Kostanjevac . Na turniru su bili prisutni i saborski zastupnik Anđelko Stričak te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

U športskom nadmetanju, najspremnija i najjača bila je ekipa KK Grafičar iz Ludbrega koja je pobijedila na ovogodišnjem turniru. Drugo je mjesto osvojili su domaći košarkaši, KK Vinica, a treće je mjesto pripalo je ekipi KK Lepoglava, dok je KK Varaždin završio na 4. mjestu. Najboljem igraču, kao i pobjednicima turnira te ostalim sudionicima, pehare je uručio načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije