HRVATSKI KUP Nedeljanec rano zabio, ali na kraju izgubio utakmicu

Nogometaši Nedeljanca nisu uspjeli ostvariti plasman u prvo kolo Hrvatskog nogometnog kupa. U jednoj čvrstoj, ali fer i korektnoj utakmici bolja je od Nedeljančana bila Zagora rezultatom 4:2 (1:1).

Ulazak u utakmicu bio je odličan za Nedeljanec. Poveli su u već u devetoj minuti golom Dominika Bistrovića, ali slavlje Nedeljančana nije dugo trajalo. Naime, već pet minuta kasnije stigao im je hladan tuš u vidu izjednačujućeg pogotka koji je postigao Mile Ćaleta. Maretićevi izabranici imali su inicijativu u prvom poluvremenu te su stvorili tri stopostotne šanse koje, nažalost, nisu uspjeli realizirati pa se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom.

Drugo je poluvrijeme pak bila druga priča. Domaćini su odlučno krenuli po pobjedu te su već u 53. minuti prešli u vodstvo. Za 2:1 pogodio je Nino Vučemilović-Alegić. Nedeljančani se nisu predavali, no sportska sreća otišla je na stranu domaćina. Tako je Luka Pleština u 63. minuti utakmice skinuo paučinu s rašlji Mikićeva gola i podebljao vodstvo domaće ekipe na 3:1. Dvije minute kasnije Nedeljančani su uhvatili priključak golom Dominika Bistrovića te su ponovno imali aktivni rezultat. Ipak, sve nade igračima, ali i navijačima Nedeljanca u Unešiću ugasio je Krešimir Slugan iz slobodnog udarca u 78. minuti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Put Nedeljančana tako je ranije nego što su priželjkivali, ali svakako treba naglasiti kako je i ovo veliki uspjeh za klub. Pedesetak navijača Nedeljanca bodrilo je svoje igrače na teškom gostovanju te im nemaju što zamjeriti. Ipak, Nedeljanec tako ne će vidjeti Dinamo ili Hajduk, već Slogu u utakmici prvog kola Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin. Utakmica protiv spomenutog protivnika na rasporedu je 23. kolovoza s početkom u 17:30 na terenu u Nedeljancu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije