Enes Garibović pobjednik je turnira ‘Super eight’, osvojio je 3.000 eura!

Mlađeseniorski prvak Europe, Varaždinac Enes Garibović (21), pobjednik je ovogodišnjeg izdanja ‘Super Eight’ turnira održanog u dvorani Trnsko u Zagrebu i osvajač prve nagrade u visini od 3000 eura.

Prošlogodišnji finalist u završnoj je borbi večeri sa 4:0 pobijedio Turčina Yagcija kojem je pak pripalo 1500 eura.

Enes je svojim nastupom zadivio ne samo nazočnu publiku i kolege iz reprezentacije, nego i vlastita oca koji ga je vodio kroz borbe.

Tata na rubu suza

Tata Esad hrvatski je karataški izbornik, a nakon sinove pobjede na ovom uglednom turniru bio je na rubu suza.

– Sve što sam mu rekao nakon osvajanja turnira bilo je da sam mu se zahvalio što mi je priuštio takvo zadovoljstvo. O karateu uopće nismo pričali.

Što je to što je Enesa učinilo pobjednikom 22. izdanja turnira u kojem karataši odmjeravaju snage u apsolutnoj kategoriji, neovisno o težini, što je romantičarski štih jer toga na velikim natjecanjima odavno više nema?

– Enes je sve ove borbe odradio jako zrelo, a puno je utjecaja imala naša europska momčadska bronca. Od tri naša borca, dvojica su završila na postolju, Enes kao prvi, a Martinac kao treći.

Borba cimera

U borbi za treće mjesto odnosno za 500 eura sučelili su se klupski kolege, i cimeri iz studentskog doma, Ivan Martinac i lanjski pobjednik Anđelo Kvesić.

Slavio je negdašnji kadetski prvak Europe Martinac (1:0), borac koji je u turnir upao kao pričuva i koji je nastupao pod blokadom jer ga je večer prije ‘uštekao’ vrat.

– Iako mogu biti zadovoljan sa svojim nastupom, ja ipak žalim što nisam ušao u finale. No, o tome je presudila moja borba s Garibovićem koja je završila 1:1 no on je bio taj koji je prvi poentirao što po najnovijim karataškim pravilima znači da je on i pobijedio.

Martinčev cimer Anđelo Kvesić na turnir je došao izravno iz vojarne u Požegi, gdje je prošao 12-dnevnu vojnu obuku, pa naš ponajbolji karataš za ovakav nastup nije bio dovoljlno spreman.

Tehnika i taktika

Da bi ga utješio, trećeplasirani Martinac je obećao.

– Nakon što sam baš protiv njega zaradio 500 eura, Anđela ću svakako počastiti. Ipak smo mi cimeri i klupski kolege.

Osim oca, Gariboviću je savjetima pomagao i bivši svjetski prvak Danil Domdjoni, kod kojeg ovaj Varaždinac trenira kao student zagrebačkog FER-a.

– Oduševilo me to koliko ti dečki iz naše brončane reprezentacije brzo sazrijevaju. Oni ako izgube od nekoga već su za mjesec dva u stanju pobijediti tog istog protivnika. Tako se zbilo i sa Enesom koji je na turniru Premier lige u Dubaiju glatko izgubio od Yagcija, da bi za mjesec i pol dana kasnije uvjerljivo pobijedio u finalu ovog turnira. Za ovaj dvoboj dogovorili smo drugačiju taktiku i Enes je Yagcija pobijedio zapravo njegovim oružjem. Zapravo, u ovom slučaju uopće nisu bile dominantne tehnike, nego taktika koju je Enes jako dobro sproveo – ispričao je Esad Garibović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije