SPORTSKI PLES Varaždinski parovi srebrni na natjecanju u Zagrebu!

U Zagrebu je nakon sedam godina stanke održan veliki međunarodni turnir u sportskom plesu, u organizaciji SPK Optimus, te Hrvatskog sportskog plesnog saveza HSPS i svjetske sportsko plesne federacije WDSF, čime se vrhunski sportski ples konačno vratio u Zagreb.

Turnir je bio vrlo kvalitetan, uz učešće parova iz desetak europskih zemalja. Na natjecanju je sudilo 18 sudaca iz 13 zemalja.

U kategoriji Odrasli (Adult), održano je natjecanje WDSF Adult 10 Dance, u deset sportskih plesova (5 standardnih i 5 latinsko-američkih), najtežoj disciplini sportskog plesa.

SPK Varaždin su predstavljali Anja Topolovec i Vedran Sraga, i bili vrlo uspješni u teškom i zahtjevnom natjecanju, te se probili kroz četvrtfinale i polufinale, do finala šest najboljih parova. I samo finale odlično su otplesali, te su na kraju osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju, što im je ujedno najbolji rezultat na WDSF natjecanjima u kategoriji Odraslih u koju su ušli prošle godine.

Drugi par iz SPK Varaždin, Tihana Vusić i Jurica Kavran, nastupili su u dvije discipline u kategoriji Starija mladež, WDSF Youth Open standard (ST) i latin (LA), i također bili vrlo uspješni. U obje discipline i oni su se probili kroz četvrtfinale i polufinale, sve do finala šest najboljih parova. Kao i njihovi stariji kolege, pokazali su zavidnu razinu umijeća i kvalitete u nastupima, te zasluženo osvojili druga mjesta i srebrne medalje u obje discipline – standardnih i latinsko- američkih plesova.

Treba istaknuti da su natjecanja i turniri pod okriljem WDSF-a najviši i najkvalitetniji nivo natjecanja u sportskom plesu, što rezultatima varaždinskih parova daje još veći značaj i težinu.

Oba para sada odlaze na pripreme reprezentacije u Tuheljske toplice, a po povratku Tihane i Jurice s europskog prvenstva u LA plesovima, zajedno počinju s pripremama za državno prvenstvo u kombinaciji 10 plesova koje će se održati sredinom lipnja u Sesvetama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije