RUKOMET Varaždin 1930, Vidovec i Koka saznali protivnike u osmini finala kupa

U prostorijama HRS-a održan je danas žbrijeb osmine finala rukometnog kupa, u kojem su bila tri predstavnika Varaždinske županije, GRK Varaždin 1930, MRK Vidovec i ŽRK Koka.

Lanjski finalist kupa Varaždin 1930 u osmini finala dočekat će na domaćem parketu poznatog rivala iz Premijer lige Goricu, s kojom su ove godine već igrali u Velikoj Gorici, a susret je završio neriješeno (26:26). Podsjetimo Varaždinci su lani imali odličnu sezonu u kupu, a na kraju su igrali i na završnici kupa u Umagu te se pobjedom nad Dubravom plasirali u ‘povijesno’ finale, gdje su odlično parirali najtrofejnijem Hrvatskom klubu, PPD Zagrebu.

Upravo Zagreb stajao je lani na putu i rukometašima Vidovca u četrtfinalu kupa, u rukometnom spektaklu godine u Vidovcu, u kojem je tadašnji trećeligaš Vidovec igrao pred prepunom dvoranom. Podsjetimo Vidovčani su u osmini finala izbacili premijerligaša Buzeta, što je prethodilo spektaklu sa Zagrebom. I ove godine Vidovec (član 1. HRL Sjever) je u osmini finala, a protivnik će im biti rukometaši Zameta, jednog od najstabilnijih premijerligaša u Hrvatskoj. Utakmice muške osmine finala igraju se 8. veljače.

Varaždinski rukomet imat će u osmini finala još jednog jakog aduta, naravno radi se o rukometašicama Koke. ‘Kokice’ će u osmini finala put nedaleke Pitomače, gdje će ih ugostiti istoimeni domaćin. Iako se radi o drugoligašu, vrijedi napomenuti da u 11 ovosezonskih utakmica imaju sve pobjede, suvereno su prve u 2. HRL Sjever. Također, u šesnaestini finala kupa su svladale prvoligašku ekipu Bjelovara, s čak 11 razlike. Sve to sugerira na maksimalan oprez za Koku, koja je zimsku pauzu dočekala na odličnom trećem mjestu 1. HRL.

Susret Pitomača – Koka će se igrati 21. ili 22. siječnja u Pitomači.

Parovi osmine finala kupa:
Rukometaši (8. veljače): Varaždin 1930 – Gorica, Vidovec – Zamet, Solin – Dubrava, Nexe – Spačva, Sesvete – PPD Zagreb, Brod – Umag, KTC – Split, Mladi Rudar – Kozala.

Rukometašice (21/22. siječnja): Pitomača – Koka, Zrinski – Split, Osijek – Sesvete, Zamet – Umag, Lokomotiva – Murvica, Dalmatinka – Podravka, Multi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije