Odbojkašice Kitra pobijedile Karlovac, u srijedu ih čeka završnica Kupa

Hrvatska ženska odbojkaška scena se mijenja, a varaždinski odbojkaški klub Kitro Varaždin tome definitivno daje veliki obol. Odbojkašice Kitra, koje su prije nepunih mjesec dana (24. rujna) prvi puta uopće pobijedile odlični Karlovac, u četvrtfinalu regionalnoga kupa i to s tijesnih, ali tim slađih 3:2 (po setovima 25:19, 29:27, 22:25, 24:26, 16:14), učinile su to sinoć – još uvjerljivije! U 2. kolu Prve B lige odbojkašica Varaždinke su slavile 3:1, po setovima 17:25, 25:22, 25:16, 25:20!

– Ovo mi je osobno jedna od najdražih pobjeda uopće! Karlovac je ekipa koja gaji sličnu odbojku kakva je i meni važna – odličan, agresivan servis i organizirana i borbena igra u obrani. Prvi set Karlovac je upravo u tim elementima bio bolji od nas ali mi smo to sve nadoknadili u preostala tri seta. U drugom smo iskoristili mali pad Karlovca upravo na servisu i od tada preuzeli inicijativu igre. Imali smo još jednu veliku krizu početkom četvrtog seta, gubili 2:8 i 10:15, ali… – u dahu je izreferirao trener varaždinskih odbojkašica Ivica Đolonga pa pun oduševljenja podsjetio na već poznatu i toliko puta prepričanu priču o velikom karakteru ovih djevojaka.

– Tako je. Ni ovaj put se cure nisu predavale, preokrenule rezultat, velikom 15:5 serijom osvojile i taj zaključni četvrti set s na kraju glatkih 25:20! Baš zato, jer su ostale cijelu utakmicu mirne i složne, zato mi je ovo jedna od najdražih pobjeda.

Upravo u tim elementima i leži tajna aktualnih uspjeha. Podsjetimo naime da je ovo Varaždinkama već šesta(!) pobjeda sezone u nizu – nakon četiri uspjeha u Kupu (Ivanec, Karlovac, Azena, Bjelovar), dodale su i dvije u prvenstvu – Olimpik II i Karlovac. A u tih šest utakmica u njih čak pet do pobjeda su stizale rezultatskim preokretom, tri puta dobile meč u “lutriji” petog seta. Sva tri puta! To mogu samo karakterno najčvršće.

– Cure konstantno pokazuju da su odličan kolektiv. Ispoštivale su i sada sve ono što je meni važno, a to su stvari koje ovise samo o nama – složnost, način razmišljanja, mirnoća, igra u obrani. I zato sam neizmjerno sretan i ponosan na ove cure. Neki puta te u sportu ide, neki puta imaš lošiji dan. Ali odradi sve ono što ovisi samo o tebi i vratit će ti se.

Zasad im se vratilo – svaki puta. I sa šest velikih pobjeda sezone mirno čekaju zasluženi desert – veliku utakmicu završnice Kupa u srijedu (17 sati, Arena Varaždin) protiv najtrofejnijeg hrvatskog odbojkaškoga kluba, HAOK Mladosti.

– Nismo si mogli napraviti bolju najavu za utakmicu protiv Mladosti. Utakmica u kojoj nemamo što izgubiti i koja je nagrada svim curama za njihov marljiv rad. U toj utakmici sve će djevojke dobiti priliku, bar malo zaigrati – najavio je Đolonga, uz dakako poziv svim ljubiteljima odbojke i sporta uopće da u srijedu navečer svakako navrate u Arenu uz Dravu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije