Drožđek uoči subotnjeg derbija: Idemo po pobjedu za potvrdu prvog mjesta!

Nakon odličnog starta u 3. HNL Istok nogometaši Varaždina nalaze se na prvom mjestu tablice. U sedam utakmica imaju tek jedan remi (u Čakovcu protiv Međimurja), a proteklog tjedna gostovali su kod još jednog, sad bivšeg, prvoligaša, Marsonije, gdje su pobijedili 3:0.

Sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu, strijelci su bili iskusni Jertec i Golubar, a mrežu Brođana načeo je Domagoj Drožđek.

– Utakmica je bila dosta otvorena, prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, s nekoliko prigoda na obje strane, no mislim da smo tokom cijele utakmice mi vodili igru. Kada smo zabili prvi pogodak sasvim smo se otvorili i uslijedila su jos naša dva gola te sa 3:0 rutinski pobijedili i donijeli tri boda u Varaždin – rekao je mladi Drožđek.

Osvrnuo se mladi ‘ofenzivac’ u redovima Varaždina i na mogućnosti Varaždina u ovoj sezoni.

– Sadašnja momčad Varaždina je sigurno za rang, a čak vjerujem i za dva ranga više. No sada smo u 3. HNL Istok i prvi nam je cilj da osvojimo tu ligu i uđemo u drugu. To i navijači od nas očekuju, postavili smo visoki cilj, jer znamo da imamo kvalitetu za to, a za dalje ćemo vidjeti – ističe Drožđek.

Mladost i iskustvo

A vidjeli su to najbolje navijači i u kup utakmici protiv Slaven Belupa u kojoj su nesretno ispali od renomiranog prvoligaša, kojeg su i nadigrali. Domagoj je ušao u nastavku igre i odradio odličnu utakmicu.

> Varaždinci nakon penala ispali iz kupa od Slaven Belupa pred 1500 gledatelja!

– Svi ovi iskusni igrači prošli su puno toga kroz svoje karijere, pomažu nam i kroz treninge i kroz same utakmice, velika su podrška i znaju da smo mi mladi budućnost kluba, koje sada treba usmjeriti da našu igru jednog dana i mi dignemo na jos veću razinu – kazuje mladi napadač.

Od Varteksa do Borusije

Iako ima 19 godina, Domagoj je vrlo talentiran, a još kao dječak prešao je iz Varteksa u Dinamo te je prije povratka u Varaždin bio i u velikoj Borusiji Dortmund. Na poziv matičnog kluba, odlučio se ipak vratiti doma.

– Odlično se trenira svakog dana, imamo jako dobre uvjete, atmosfera u svlačionici je naravno odlična i zbog toga je sve lakše – ističe Drožđek.

Nakon sedam kola Varaždin ima 19 bodova, a prvi pratitelji su im Međimurje sa 16 te Slavonija, također sa 16 bodova. Upravo ove subote igra se i derbi protiv Slavonije.

– Slavonija je druga na tablici, mislim da je to dovoljno da znamo da ih se ne smije podcijeniti. Moramo u utakmicu od početka ući najbolje što možemo. Sigurno ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda i da učvrstimo prvo mjesto na tablici. Naravno da je ovo najbolja pozivnica za sve ljubitelje varazdinskog nogometa da dodju i podrže nas. Vidimo se na stadionu! – zaključio je Varaždinac Domagoj Drožđek, bivši član Dinama i Borussije, povratnik u matično jato.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije