Enes Garibović osvojio dva zlata na Europskim sveučilišnim igrama

Europske Sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci, koje se održavaju od 12. do 25. srpnja, najveće su studentsko sportsko natjecanje, a studenti – sportaši imaju priliku predstavljati svoje sveučilište i zemlju.

Član Karate kluba Varaždin, reprezentativac Hrvatske u karateu, Enes Garibović predstavlja Sveučilište Zagreb u karateu u ekipnom i pojedinačnom natjecanju.

Utorak je bio rezerviran dan za ekipne mečeve. Enes je s karate ekipom Zagrebačkog sveučilišta osvojio zlatnu medalju. Karate ekipa Sveučilišta Zagreb pobijedila je Sveučilište Tuzla predajom ekipe Tuzle.

Zatim su drugi meč pobijedili ekipu Sveučilišta Istanbul te su u finalu osvojili zlatnu medalju pobjedom nad Sveučilištem iz Budimpešte. Enes je uvelike pridonio pobjedi svoje ekipe, posebice u finalu, kada u ključnom meču finalne borbe pobjeđuje s visokih 6:0 predstavnika Budimpešte.

Srijeda je bila rezervirana za pojedinačne nastupe karatista. Enes je nastupio u kategoriji studenti do 75 kilograma. U prvom kolu je Enes pobijedio Španjolca 6:0, u drugom kolu pobjeda Turčina 3:0, zatim u četvrtfinalu savladao 3:0 Crnogorca, da bi u polufinalu s 2:0 nadvisio Slovaka te tako se plasirao u finale koje je na rasporedu bilo u četvrtak. U finalu je Enes pobijedio Turčina sudačkim preglasavanjem nakon rezultata 3:3.

Enes je time osvajio svoje drugo zlato na Europskim sveučilišnim igrama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije