Ivica Đolonga: ‘Za nekoliko godina OK Varaždin Volley borit će se za sam vrh!’

Prije četiri godine, grupa odbojkaških zanesenjaka na čelu s Ivicom Đolongom odlučila je: ‘Idemo stvarati u ženskoj odbojci ono što je Varaždin bio godinama u muškoj konkurenciji’.

Djelovalo je tada kao utopija, iz više razloga. Prvo, kretalo se od početka, od nule. Drugo, dečki su početkom ovog milenija ljestvicu postavili najviše moguće (dvije titule prvaka Hrvatske, osvojeni Kup, višegodišnje igranje u Europi). Treće, ženska je konkurencija u ovom sportu značajno jača nego kod muškaraca, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Samo za ilustraciju, u Lijepoj našoj se u 153 registrirana odbojkaška kluba odbojkom bavi više od 8.000 sportaša, od kojih je 5.500 – djevojaka!

Prošle su četiri godine. Jedan olimpijski ciklus. A vizija Đolonge i suradnika već je u velikoj mjeri ostvarena. OK Varaždin Volley je naime danas po mnogim parametrima član hrvatske odbojkaške elite, u TOP 10 ženskih odbojkaških klubova. U sezoni koja je netom okončana ostvareni su sljedeći rezultati.

Seniorke kluba drugu su godinu u nizu članice Prve B lige, nakon lanjskog devetog mjesta ove su sezone bile sedme, uz – što je još važnije – daleko veću minutažu mladim curama, juniorkama i kadetkinjama

Juniorke su osvojile drugo mjesto u regiji, sedmo na završnici Prvenstva Hrvatske u Rovinju

Kadetkinje su ‘potpisale’ vrhunac klupske sezone, osvojivši sjajno četvrto mjesto na završnom turniru PH u Rovinju

Mlađe kadetkinje su bile 22. u konkurenciji 35 ekipa na državnoj završnici

Varaždin Volley je i u najmlađoj kategoriji (mini odbojka) za djevojčice do 13 godina starosti na završnici PH bio – deseti.

Uz sve navedeno, ženska odbojka u Varaždinu bilježi konstantan rast, klub je probio brojku od 100-tinu samo ženskih članica, protekle je sezone i rad uprave dignut na višu razinu, logistička je podrška kvalitetnija no ikad, za novu su sezonu najavljeni i novi sponzori kluba, s nekima su već realizirani i predugovori. OK Varaždin Volley je uspio, na svim razinama.

– Ono što moramo znati je i da je hrvatska ženska odbojka sve jača i jača, daleko je kvalitetnija ove sezone bila i naša Prva B liga u odnosu na prošlu sezonu, pokazatelj kvalitete u tom novome mladom valu svakako je i posljednji uspjeh bitno pomlađene hrvatske reprezentacije, koja je bez nekoliko dosadašnjih nositeljica igre a sa šest novih, mladih igračica, osvojila pod vodstvom nama dobro poznatog izbornika Miroslava Aksentijevića, svjetski Grand Prix u kazahstanskom Almatyju. Isto su tako i u našem klubu tijekom prošle sezone veliku priliku dobivale naše mlade cure, mnoge još kadetkinje i to je svakako najveći dobitak sezone. Uz četvrto mjesto baš kadetkinja kojima je samo malo sreće nedostajalo da na završnici u Rovinju uzmu i medalju, u konkurenciji sve redom prvoligaških klubova, Mladosti, Osijeka, Rijeke – osvrnuo se na onaj sportski segment djelovanja kluba prvi čovjek struke OK Varaždin Volleya, Ivica Đolonga.

Nakon toga je dodao.

– Za sve ostvareno moram čestitati i zahvaliti svojim kolegama trenerima, prvo svojim najbližim suradnicima Ivanu Bregoviću i Dejanu Štrleku. Stvarno su puno sudjelovali u svim ovosezonskim uspjesima, obojica imaju sve ljudske i sportske kvalitete, fenomenalni su timski igrači, lojalni, uz sve to i zaista odlični treneri. Također, velike zasluge pripadaju i još jednom odličnom stručnjaku u svojoj domeni, našem kondicijskom treneru Nikoli Kataleniću, a tu su svakako i voditelj klupske odbojkaške akademije Kristijan Kešina, profesor kineziologije, kao i Tea Martinčević, koja osim što je igračica prve ekipe također je i Kikijeva trenerica suradnica u akademiji.

OK Varaždin Volley je u prve četiri godine napravio i više nego je očekivano, međutim letvica se stalno podiže.

– Mi ciljeve postavljamo na duge staze, idemo korak po korak i sad već gledamo dvije godine unaprijed. Tad će naime cure koje su danas kadetkinje biti 4. razred srednje škole i biti će nositeljice seniorske ekipe, tu planiramo biti među dvije-tri ekipe koje će se boriti za vrh i za plasman u prvu ligu. Usto, raditi još bolje i intenzivnije s našim mlađim generacijama, također i pokoje ime gurnuti u reprezentativan kadar. Glede čega već sad možemo ponosno reći da za nekoliko cura imamo predpozive izbornika Aksentijevića, koji nas redovito prati.

OK Varaždin Volley izabrao je neupitno ispravan i odlično posložen put, u kojem se na svim razinama osjeća ambicija i istinska strast prema onome čime se bave. Potvrđuje to najbolje detalj kojeg nam je otkrio Đolonga, izjava djevojaka dva dana nakon uspjeha sezone, 4. mjesta na završnici PH za kadetkinje: ‘Treneru, kad idemo trenirati!?’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije