Varaždinke izgubile u Karlovcu i sezonu zaključile na 7. mjestu Prve B lige

Odbojkašice Varaždin Volleya završile su prvenstvenu sezonu u Prvoj B ligi odbojkašica. U pretposljednjem kolu na gostovanju u Karlovcu doživjele su poraz od istoimene petoplasirane ekipe lige.

Bilo je 3:0 za Karlovčanke, po setovima 25:22, 25:19, 25:19. Budući da su u zadnjem kolu Varaždinke slobodne (zbog neparnog broja klubova sudionika), utakmicom u gradu na četiri rijeke sezona je okončana.

Varaždin Volley je prvenstvo završio na čvrstom 7. mjestu u konkurenciji 11 ekipa i to se ne može promijeniti niti nakon zadnjeg kola budući da osmoplasirano Nebo iz Zaprešića ‘kasni’ pet bodova. Seniorke varaždinskoga kluba su u 20 kola upisale osam pobjeda i 12 poraza uz set razliku 31-45.

Istini za volju, uspješnija je bila jesen kad je u 10 utakmica upisano pet pobjeda i pet poraza uz set razliku 18:20, tad su (na prijelazu iz listopada u studeni) upisane i jedine dvije glatke 3:0 pobjede u sezoni (protiv požeške Vallis Auree i OAK Osijeka), dok su na proljeće Požežanke uspjele uzeti set, a Osječanke čak i upisati pobjedu u Varaždinu (3:2). Opet, s druge strane, na proljeće je trener Ivica Đolonga dao još značajniju minutažu mladim igračicama koje dolaze, stvarajući vrijedan kapital za budućnost.

Uzme li se stoga u obzir da je rezultatski napredak svakako ostvaren, budući da je sezonu ranije prva ekipa Varaždin Volleya prvenstvo Prve B lige okončala deveta u konkurenciji 10 ekipa (sa šest pobjeda i 12 poraza), uzme li se u obzir koliko je mladih igračica – još doslovno tinejdžerki – upisalo minuta i poena u seniorskom sastavu, dodaju li se i svakom sezonom sve bolji rezultati mlađih uzrasnih kategorija, budućnost varaždinske ženske odbojke itekako je svijetla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije