Mujanović zabio za pobjedu Birkirkare, Benko za Sarajevo…

Još jedan bogati i plodan vikend za nogometaše iz naših krajeva na profesionalnoj međunarodnoj nogometnoj sceni. Neki su odlučivali važne utakmice, neki upisivali minutažu u najpriznatijim svjetskim ligama… Krenimo redom.

Proteklih je tjedana u središtu pozornosti Robert Murić iz Bednje, zahvaljujući pozivu Franka de Boera u prvu momčad velikog Ajaxa. jUČERAŠNJA utakmica protiv Willema II iz Tilburga označena je kao ‘potencijalno povijesna’, zbog velike mogućnosti da Murić prvi puta zaigra za A momčad Ajaxa od prve minute. To se nije dogodilo, međutim drugi nastup je ipak upisan, s dvostrukom minutažom u odnosu na debi prije dva tjedna. Murić je naime u visokoj 4:0 pobjedi svojeg Ajaxa sudjelovao zadnju 21 minutu.

Zato su vratar Miroslav Koprić te Goran Mujanović odigrali svih 90 minuta, a Matija Smrekar 83 minute za 2:1 pobjedu njihove Birkirkare u 26. kolu malteške Premier League na gostovanju kod šestoplasiranog Tarxiena. Štoviše, Birbirkara je gubila 1:0 i u zadnjih 12 minuta uspjela preokrenuti rezultat, a u junaka susreta prometnuo se Goran Mujanović, strijelac pobjedničkog pogotka, za veliko slavlje sebe i suigrača, kao i trenera Dražena Beseka.Strijelac je bio i Leon Benko, u identičnom preokretu svojeg Sarajeva protiv zeničkog Čelika. Također je u pitanju Premier liga (ali BiH), također je rezultat bio 2:1, razlika je tek što je Benko zabio prvi od dva pogotka svojih, iniciravši preokret golom za 1:1. Inače, danas je igran i veliki hercegovački derbi Široki BrijegZrinjski (u utakmici punoj preokreta završilo je 3:4), međutim ni Kresinger za Široki ni Katanec za Zrinjski nisu nastupili.Derbi ‘s našima’ imali su i Slovenci, Celje i Zavrč su igrali bez pogodaka – za Celje je svih 90 minuta upisao Mario Brlečić, u Zavrču je trener Ivica Solomun povjerenje dao Josipu Golubaru zadnjih 27 minuta odnosno Lovru Cveku zadnjih 10 minuta.

Idemo u Njemačku. Roberto Punčec odigrao je već treću utakmicu u nizu svih 90 minuta za Union Berlin u Drugoj Bundesligi, upisao sa suigračima i glatku 4:0 pobjedu protiv Frankfurta. Uspješan je bio i Adam Sušac odigravši svih 90 minuta u minimalnoj, ali slatkoj 1:0 pobjedi svojeg Erzgebirge Auea protiv druge momčadi Mainza 05 u njemačkoj 3. Ligi. Domagoj Drožđek je bio na klupi druge momčadi dortmundske Borussie u gostima kod Oberhausena (poraz Borussie 3:1), u njemačkoj 4. Ligi.

I Dario Melnjak je u Belgiji tek s klupe gledao 2:1 pobjedu svojeg Lokerena protiv fenjeraša Westerloa. U Izraelu pak je Hapoel Kfar Saba morao još jednu utakmicu odigrati bez donedavno neprikosnovenog prvotimca na stoperskoj poziciji Dina Škvorca. Do sredine veljače stasiti je stoper iz Strahoninca imao 22 nastupa u 23 kola, svih 22 puta počeo je u startnoj postavi, međutim prije mjesec dana je ozlijedio zadnju ložu i već treću utakmicu ga nema u postavi Hapoela. Njegovi su sve tri izgubili, jučer od Maccabija iz Tel Aviva čak – 5:0! Dobra vijest i za Hapoel i za Škvorca samog, problemi s ložom su prošlost i sljedećeg vikenda Dino će opet konkurirati za sastav.

Nikola Tkalčić počeo je novu sezonu u aktualnom prvaku Švedske IFK Norrköpingu. U Švedskoj je ovih tjedana na rasporedu Kup, popularni Tkale nastupio je u dvije od četiri utakmice, u posljednjoj protiv AFC Uniteda i asistirao za jedini pogodak u minimalnoj, 1:0 pobjedi. Danas protiv Jönköpinga nije nastupio.

Dejan Mezga upisao je 24 minute u osvajanju gostujućeg boda njegovog Apollona iz Limassola kod AEK-a u Larnaci. Mezga je definitivno odigrao onaj bolji dio utakmice; ušao je kod 2:0 za AEK da bi Apollon s Mezgom u sastavu izjednačio na 2:2.

Bojan Vručina, nakon što je prošlog vikenda zabio za svoju Trikalu u Drugoj grčkoj ligi (u pobjedi 3:0 nad Panachaikijem), danas je izgubio kod lidera Kerkyre, bilo je minimalnih 1:0.

Zaključimo ovaj pregled domaćim HNL-om. Marko Rog odigrao je svih 90 minuta za Dinamo u 2:1 pobjedi nad Slaven Belupom, u koprivničkim redovima nije bilo Marciuša ni Pokrivača. Josip Brezovec je ušao u zadnjim trenucima utakmice u Rijeci, koju su njegovi dobili 2:1 protiv Osijeka, za kojeg je svih 90 minuta upisao Zoran Lesjak. Utakmica Intera (Glavina, Mrmić, trener Toplak) i Hajduka je odgođena za utorak, zbog lošeg stanja travnjaka u Zaprešiću uslijed obilnih padalina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije