FOTO Varteks – Dinamo: Sjajna nogometna revija pred 2000 gledatelja

>> Varteks – Futsal Dinamo (Arena Varaždin, 04.01.2016.)

Nakon Hajduka, NK Varteks je ugostio i Dinamo, preciznije Futsal Dinamo, i pred dvije tisuće gledatelja u odličnom ambijentu upriličena je sjajna malonogometna revija, u sklopu Zimskog prvenstva grada Varaždina Pan kupa. Utakmica je igrana u Areni Varaždin, a bila je najbolji pokazatelj da bi se nogomet ipak trebao igrati radi navijača.

Dinamo igra prvu hrvatsku malonogometnu ligu, a radi se o klubu koji je osnovan prije nekoliko godina, i koji vode Bad Blue Boysi. Dinamo se trenutno nalazi na trećoj poziciji u domaćem prvenstvu, a sada ih očekuje završnica sezone. Vrijedi spomenuti za Boysi dolaze samo na domaće utakmice, gdje Dinamo nije izgubio niti boda.

Varaždinci su se moralo pojačati, da bi mogli konkurirati, pa su tako boje Varteksa pojačali bivši Varteksovci Golubar, Mujanović, Vukman i Dreven. I Dinamo se pojačao pa je za “modre” zaigrao bivši Dinamovac, danas igrač Ajaxa, mladi Robert Murić, inače Bednjanac i jedan od Mamićevih “odmetnika”, čiji otac je na sudu s Mamićem radi prijetnji.

No, pojačanje im i ne trebaju, jer se radi o sjajnoj ekipi, koju predvode iskusni hakleri Đulvat, Franja, Penava, a trener im je Mićo Martić, jedan od najvećih stručnjaka u domaćem futsalu.

Ulogu favorita u ovoj utakmici modri su opravdali pogotom u 22. sekundi utakmice, bodreni s nekoliko stotina najvjernijih Bad Blue Boysa, koji su upriličili odličan dekor na utakmici.

Naravno, ništa im nisu ostali dužni niti domaći White Stonesi, a bodreni domaćom publikom, Varteksovci su uspjeli preokrenuti na 2:1 do 6. minute, golovima Drožđeka i Kuhara, da bi poznati “španer” Antionio Franja stvari vratio ponovno na početak. Varteks je držao vrlo solidno, no vidjelo se da je Dinamo ipak, uigraniji, pa tako Čekol dovodi modre u prednost na poluvremenu, uz zasluženi pljesak za obje momčadi.

Atraktivna utakmica, bez grubih prekršaja i uz glasno bodrenje, ponajviše sa tribine gdje su bili Bad Blue Boysi, nastavila se i u nastavku. Dinamo je ipak potvrdio veću kvalitetu te pet minuta prije kraja poveo sa 7:4, što je bio i konačan rezultat utakmice.

– Najvažnije je bilo da se radi o atraktivnoj utakmici, bilo je puno golova, rezultat nije bio u prvom planu. Najvažniji su navijači, što se i danas potvrdilo, i zbog njih se i igra nogomet. Mi trenutno imamo malu pauzu, a slijedi nam nastavak prvenstva i borba za playoff pozicije – rekao je Mićo Martić, trener Futsal Dinama.

Prezadovoljni su bili i domaćini, unatoč porazu, naravno.

– Hvala Dinamu i Boysima koji su došli u Varaždin, nadam se da ćemo još igrati međusobno i pomagati si. Najvažnije je bilo da je bila odlična utakmica i odličan ambijent na tribinama, zato se igra nogomet – zaključio je Rikardo Kahlina, tajnik NK Varteksa.

Varteks – Futsal Dinamo 4:7 (2:3)

Strijelci: 0:1 Perković (1), 1:1 Drožđek (4), 2:1 Kuhar (6), 2:2 Franja (9), 2:3 Čekol (12), 3:3 Kolarić (16), 3:4 Murić (20), 3:5 Čekol (21), 4:5 Kuhar (21), 4:6 Kanjuh (25), 4:7 Koren (25),

Varteks – Posavec, Kolarić, Mujanović, Vukman, Drožđel, Puclin, Vrbnjak, Cvetko, Požgaj, Kuhar, Marković, Golubar, Radić, Đunđek, Dreven.

Futsal Dinamo – Škorić, Bešlić, Maloševac, Đulvat, Uremović, Penava, Murić, Koren, Kanjuh, Franja, Perković, Čeko.

Fotogaleriju s utakmice pogledajte ovdje –> https://varazdinski.rtl.hr/galerija/varteks-futsal-dinamo-arena-varazdin-04012016

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije