Filip Silić se kući s Mediteranskih igara na pijesku vraća s broncom oko vrata

Hrvatski reprezentativci u odbojci na pijesku, Filip Silić i Ivan Zeljković, osvojili su na Mediteranskim igrama na pijesku u Pescari brončano odličje. Ispred njih su Italija sa srebrom i Turska ekipa sa zlatom.

> Filip Silić nastupa u sklopu reprezentacije na Mediteranskim igrama na pijesku

Turnir je počeo 1. rujna, a u skupini su bili sa Alžirom, Ciprom, Egiptom i Francuskom.

– Iz utakmice u utakmicu čekao nas je sve jači protivnik. Sve utakmice u skupini pobijedili smo s rezultatom 2:0 , s tim da nam je najveći otpor pružila Francuska, iako ni s njima nije bila upitna pobjeda – izjavio je Silić po povratku s Mediteranskih igara na pijesku.

Alžir su dobili s 2:0 u setovima (21:14, 21:10), isto kao i Cipar (21:9, 21:16), Egipat (21:15, 21:9) i Francusku (21:15, 21:16).

– Kao prve u skupini, u osmini finala čekali su reprezentativci BiH Teodorović i Kisić, ekipa koju dosad nitko od hrvatskih parova nikad nije uspio pobijediti. Bio je odličan meč, a završio je našom pobjedom s 2:0 (21:19, 21:18), iako su prikazali sjajnu igru – rekao nam je Filip Silić.

Za ulazak u polufinale slijedio je meč sa Slovencima Mohoričem i Ponikvarom, s kojima su se ranije samo ove godine sreli četiri puta i omjer je bio 3:1 u korist slovenskih predstavnika.

– Ovog puta ponovno smo sjajno odigrali i došli do pobjede s 2:0 (21:15, 21:18). Polufinale je bio naš jedini kiks ovog turnira. Loše smo krenuli u oba seta, posebno prvi, a Talijani su to znali iskoristiti i pobijedili su s 2:0 (21:12, 21:18 op.a.) – nastavio je Silić o turniru.

Za brončanu medalju čekao ih je susret protiv srpske reprezentacije. Ponovno su naši reprezentativci odigrali odličan meč, posebno u drugom setu i zasluženo slavili s 2:0 u setovima (23:21, 21:9).

– Turnir je bio izvrsno organiziran, vrijeme nas je u potpunosti poslužilo i nemam nijednu zamjerku s tehničke strane. Polufinalne i finalne utakmice prenosile su se na talijanskoj nacionalnoj televiziji, što dovoljno govori o interesu Talijana o odbojci na pijesku. Zeljković i ja prikazali smo vjerojatno našu najbolju igru otkad igramo zajedno. Blok je radio savršeno, obrana također, a u napadu smo bili konstantno efikasni i protivnici jednostavno nisu imali rješenja za našu igru. Šteta za polufinalnu utakmicu s Talijanima. Da smo bolje ušli u prvi set, vjerujem da bi završili u finalu gdje bi se borili protiv Turaka koji su na kraju i osvojili turnir. Drago mi je da smo se u turniru susreli s najboljim bosanskim, slovenskim i srpskim parovima jer smo glatkim pobjedama protiv njih pokazali da smo najbolji tim na ovim prostorima – zaključio je Filip Silić koji se iz Italije vraća s brončanom medaljom oko vrata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije