GRK Varaždin 1930 odličnim igrama do Europe, Radujković na klupi umjesto Čaglja

Iza Gradskog rukometnog kluba Varaždina 1930 je odlična sezona, u kojoj su rukometaši Varaždina osvojili 4. Mjesto i plasirali se u Europu, u Kup EHF-a, gdje će predstavljati varaždinski i hrvatski rukomet.

Stručni stožer, na čelu s trenerom Željkom Čagljem, odradio je odličnu sezonu, a ovaj uporni trener nakon godine i nešto ‘sitno’ dana, napušta klub. Na njegovo mjesto zasjest će Siniša Radujković. Sezonu i promjenu na trenerskom kormilu nam je obrazložio Alen Milak, potpredsjednik kluba.

– Zadovoljni smo Europom, to je velika stvar za naš klub, ali i za varaždinski sport generalno. Možda smo mogli čak i korak više, pa da stignemo i do SEHA lige. Zahvalili smo se treneru Čaglju, a na klupi će ga naslijediti naš Varaždinac, Siniša Radujković, po našem sudu trener pred kojim je velika budućnost – kazao je Milak.

Radujković: Nastaviti dobar rad, afimirati mlade igrače

Siniša je inače jedan od najuspješnijih varaždinskih rukometaša posljednjih nekoliko desetljeća, a specifično je to da je igrao praktički do 38. godine, provevši ih samo u dva kluba, Varteksu i Jeruzalem Ormožu. Od kraja igračke karijere prije dvije sezone, trener je u omladinskom pogonu kluba, a u netom završenoj sezoni bio je pomoćnik Željku Čaglju.

– Želimo nastaviti dobar rad, kao i dosad. Više-manje bi trebala ostati ista ekipa na okupu. Igrači koji su bili oslonac ove ekipe, plus igrači iz kadeta, koji će se probati nametnuti. Probati ući u Ligu za prvaka, glavni cilj je da se afirmiraju mladi igrači, da nastavimo razvoj – ističe Radujković.

Igrao je i Siniša Europu, a Kup EHF-a ove godine očekuje i varaždinske rukometaše.

– To je jedna lijepa nagrada za sav uloženi trud, i dobar stručni rad. Voljeli bi da nas možda malo i ždrijeb pomazi pa da probamo proći koje kolo, ali u prvom redu jedna lijepa nagrada i škola za naš klub i igrače – ističe Radujković.

Spomenimo još da je ove sezone Varaždin 1930 imao najmlađu ekipu u Ligi za prvaka, ali unatoč tome, samo jedna pobjeda nedostajala je do SEHA lige. Na domaćem parketu redom su padali RK Poreč, RK Spačva i RK Nexe (koje ima četiri puta veći proračun ), u gostima RK Poreč, te je samo kiks u domaćoj utakmici protiv RK Dubrave ugasio nadu o plasmanu u SEHA ligu.

Svakako je odlična stvar što se tijekom sezone afirmiralo nekoliko mladih domaćih igrača (Levak, Novak, Koprek, Meštrić, Črnila, Kaštelan), koji će sigurno u nadolazećim sezonama, uz kapetana Vidačeka i nekoliko iskusnijih igrača pokušati izboriti plasman u SEHA ligu.

‘Zlatni’ kadeti i rukometna akademija – zalog budućnosti

U tome će im sigurno pomoći i budućnost kluba, a to su kadeti GRK Varaždina 1930, koji su u ligaškom dijelu natjecanja 1. Hrvatskoj kadetskoj ligi zauzeli visoko drugo mjesto, s istim brojem bodova kao i prvi, kadeti PPD Zagreb.

– Ova generacija rukometaša 2000. godište i mlađi je svojim talentom pokazala da u klubu mogu najozbiljnije računati na njih, te će i oni biti priključeni seniorskom sastavu, a samo radom i upornošću će taj svoj talent i moći pokazati u seniorskom rukometu – rekao nam je Romano Puček, koordinator rada škole rukometa Varaždina 1930.

Rukometna Akademija GRK Varaždina 1930, je odradila odličnu sezonu, došla do brojke 110 registriranih mladih rukometaša, a rezultati Mlađih kadeta, Dječaka A i Dječaka B u svojim regionalnim ligama su bili iznad očekivanja, s time da su se s nekoliko turnira, a od kojih izdvajamo turnir u Rovinju, na kojem je nastupilo 80 mladih rukometaša u 4 generacije GRK Varaždina 1930, vratili s medaljama.

I najmlađe ekipe 2008. i 2009. godište GRK Varaždina 1930, koje su nastupile u mini rukometnoj ligi u Rugvici, postigle su odlične rezultate, a također su se s nekoliko turnira vratile i s medaljama.

– S obzirom na sve navedeno, u GRK Varaždinu 1930, možemo biti itekako zadovoljni završenom rukometnom sezonom i s puno entuzijazma krenuti u planiranje nove sezone 2018/19, od koje očekujemo da će nadmašiti 2017/18 – istaknuo je Romano Puček.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije