ŠTO TREBATE JESTI kako biste ušli vitki u 2018. godinu

Ako želite na zdrav način ući u 2018. godinu i ako se mršavljenje nalazi na vašem popisu želja, evo što vam je činiti:

1.) Okanite se teško probavljive hrane. U svaki obrok uvrstite povrće. Naviknite svojte tijelo na konzumaciju zelenih namirnica. Nemojte u potpunosti mijenjati prehrambene navike, već ukomponirajte zdrave sastojke sa svime što unosite u organizam, poručuje Kimberly Snyder, nutricionistkinja i autorica članaka o zdravlju u New York Times-u, spisateljica knjige Beauty Detox. Takva hrana smanjit će vam rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti. Počnite dobrim navikama u 2018. kako biste svoje tijelo, a i kilažu doveli u balans. Kada se zasitite, prestanite jesti.

2.) Dobra stara bakina kuhinja održat će vas zdravima. Najedite se špinata, luka, brokule, juhe. Svakoga dana pojedite barem jedan topli obrok. Na poleđini proizvoda čitajte što je sve sadržano u pakiranju. Ne uzimajte kemijski zatrovane namirnice.

3.) Jedite hranu bez glutena. Namirnice koje ne sadrže gluten su: riža, kukuruz, proso, amarant, heljda, quinoa. Sve vrste voća (smrznuto i suho). Mliječnu čokoladu zamnijenite crnom. Kruh pecite od bezglutenskog brašna. Ovo je od izuzetne važnosti za vitaminsko – mineralni sustav i obranu organizma od bolesti.

4.) Unosite dovoljno magnezija u organizam. On stvara bjelančevine, doprinosi energiji i pomaže skladnoj funkciji živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sustava. Zaslužan je za jačanje kostiju i zubiju.

5.) Kolači bez šećera mogu biti podjednako ukusni kao i oni sa šećerom. Danas postoji mnogo trgovina bio hranom koje nude raznolike poslastice s nula šećera za vaše nepce. Na internetu ćete naći slasne recepte za pripremu keksiju bez šećera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije