Evo kad se novopečene majke vraćaju u seksualni život

Pitanje koje sve trudnice zanima: Kada nastaviti sa seksualnim životom nakon rođenja djeteta? Većina doktora preporučuje čekati šest tjedana prije nego što se vratite u akciju među plahtama.

Neke žene počekat će manje, a neke više vremena – no nitko ne zna što je relativno normalno. Donosimo vam stoga statistike koje je izradilo Sveučilište u Sao Paulu. Napravili su opsežno istraživanje među novopečenim majkama. Dame su se izjasnile o svojim seksualnim navikama nakon poroda. Prosječna žena čekat će nešto više od dva mjeseca od poroda do seksa. U postotcima izgleda to ovako: 16 posto parova vodit će ljubav prije nego istekne preporučenih šest tjedana pauze, a 62 posto njih odlučit će se na seks točno po isteku šest tjedana.

Iznenađujuće je to što će 22 posto žena počekati tri mjeseca na seks, a sve žene će se vratit u seksualni život najkasnije do sedmog mjeseca nakon poroda. Čak 87 posto parova izjasnilo se da bi voljelo imati više vremena za seksualni život nakon rođenja djeteta, a 13 posto ih se jednostavno ne osjeća seksualno nakon roditeljstva. Zaključak je jednostavan: U seksualni život biste se trebali vratiti kada ste vi, vaše tijelo i vaš partner u potpunosti ponovno spremni za to.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije