Vijesti / Životni stil

korisno

Jeste li znali da je kozmetičke proizvode najbolje držati u hladnjaku? Saznajte još trikova kako bi proizvodi dulje trajali

Jeste li znali da je kozmetičke proizvode najbolje držati u hladnjaku? Saznajte još trikova kako bi proizvodi dulje trajali
Ilustracija

Važno je dobro čuvati sve kozmetičke proizvode jer ih svakodnevno stavljamo direktno na kožu.

Kozmetičke proizvode koje svakodnevno stavljamo na lice i tijelo treba dobro čuvati. Osim što ih ne bi trebalo izlagati visokim temperaturama ili ostavljati otvorene, All Women's Talk otkriva neke korisne i inovativne trikove kojima ćete produljiti trajanje omiljene kreme ili pudera.

Dobro zatvorite proizvod

Nakon svakog korištenja dobro zatvorite proizvod koji ste koristili kako ne bi ulazio zrak, bakterije i prljavština. Uz to, prije upotrebe dobro operite ruke kako ne biste unijeli bakterije u proizvod.

Sve držite dalje o visokih temperatura

Šminka, kozmetika i parfemi ne vole vrućinu, pa ih obavezno trebate čuvati dalje od radijatora, sunca i sličnih izvora topline. Visoke temperature mogu uništiti konzervanse u formulama i time oni traju kraće od roka koji je naveden na pakiranju.

Iskoristite maksimalno proizvode

Ako vam je ostalo malo bronzera, pomiješajte ga u posebnoj posudici s malo kreme za lice. Dobit ćete lijepu i hranjivu podlogu. Ostatak ruža za usne usitnite i koristite kao rumenilo, a slične nijanse sjenila za oči pomiješajte i napravite novu nijansu po vašem ukusu.

Kozmetiku čuvajte u hladnjaku

Neki proizvodi osjetljive formule zahtijevaju posebne načine čuvanja, a primjer je hladnjak u kojemu će formula trajati duže. Na istom mjestu možete čuvati i parfeme, pogotovo kada su visoke temperature ili ako kupaonica nema prozor pa se u njoj zadržava toplina. Pazite samo da sve dobro zatvorite kako se ne bi miris kozmetike pomiješao s onim od hrane.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!