Vijesti / Životni stil

IZBJEGAVAJTE IH

Želite smršavjeti? Trebali biste izbaciti ove namirnice!

Želite smršavjeti? Trebali biste izbaciti ove namirnice!
Ilustracija - Pixabay

Pravilna prehrana je vrlo važna, pogotovo ako vam je cilj riješiti se tvrdokornih masnoća oko struka.

Jeste li netko tko pokušava smršavjeti? Za razliku od popularnog mišljenja, gubitak kilograma ne sastoji se u podizanju utega, već o pravilnoj prehrani i izbjegavanju nekih namirnica. Iako si ne smijete uskraćivati hranu, trebali biste smanjiti određene namirnice, ako vam je cilj da se riješite tvrdokornih masnoća oko struka, što je ujedno i najopasnija debljina, prenosi Pinkvilla

Šećerne pahuljice 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova namirnica ne čine ništa kako bi vaše zdravlje bilo pod kontrolom. Jedenje zašećerenih pahuljica puno je kalorija i ugrožava vaše planove za gubitak kilograma. Umjesto toga, možete jesti znu kašu jer će vas ona učiniti sitima, a konzumirat ćete manje loših kalorija. 

Bijeli kruh 

Rafinirane namirnice jednostavno debljaju. Bijeli kruh treba izbjegavati pod svaku cijenu ako pokušavate smršavjeti. Zamijenite ga integralnim kruhom, koji se danas može kupiti u svakoj trgovini. 

Umjetno zaslađena pića 

Da, morate se oprostiti od takvih pića ako se želite riješiti suvišnih kilograma. Iako nemaju energetsku vrijednost, čine vas gladnijima, što u konačnici nije dobro za vaš zdravi režim prehrane. 

Alkohol 

Nisu svi kokteli visokokalorični, ali nijedan alkohol nije dobar za mršavljenje, pogotovo pivo. Studije su pokazale da konzumiranje previše alkohola može značajno povećati količinu hrane koju konzumiramo jer može izmijeniti vašu percepciju o hrani, što znači da se neka hrana može činiti ukusnijom nego što je zapravo pod utjecajem alkohola. Također, alkoholna pića imaju veliku energetsku vrijednost, što nije pogodno za mršavljenje.  

Zaslađeni jogurt 

Jogurt je zdrava hrana za mršavljenje, ali nisu svi jogurti isti. Dok grčki jogurt sadrži bjelančevine i probavne enzime, jogurti zaslađeni medom ili šećerom pogodni za mršavljenje. Jogurti bez masnoće također sadrže dodane šećere. Ono što možete uključiti u svoju prehranu je grčki jogurt bez dodanog šećera. 

Kolači 

Mnogo pečenih deserata, poput kolačića i peciva, sadrži dodane šećere i trans-masti. Oboje može povećati rizik od pretilosti i bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti i još mnogo toga. 

Ostale namirnice koje biste trebali izbjegavati jesu: pomfrit burgeri krekeri i čips bijela riža energetske čokoladice sokovi pizza visokokalorična pića i kave (sve osim espressa bez šećera).

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.